Norge 2013 (12)

Vandringen ner från Storseterfossen gick lätt, (vi valde en annan väg). Nere på bondgården fikade vi gofika och åkte sedan vidare mot nästa mål.
På vägen stannade vi vid "Knuten" 
Knuten är en körbar del av den ursprungliga Geirangervägen som öppnades 1889. Den är exempel på ingenjörskonst i den högre skolan. Det fanns 9 stenbroar på denna vägen, och en av dem är "Knuten". Namnet kommer från det faktum att man först måste köra under bron och sedan efter en 270-graders kurva kommer upp på densamma.
Körde vidare förbi vackra vattendrag och de sötaste stugor som nånsin skådats!
Vi hade tänkt stanna vid Flydalsjuvet, men hade nog läst på för dåligt, så vi förstod liksom inte vad det var. Vi tyckte bara att det såg ut som en rastplats med toaletter..:O
Nåja, vi åkte mot Dalsnibba i alla fall.
Dalsnibba ligger 1500 meter över havet och sista biten upp är avgiftsbelagd bomväg. Sista biten är också grusväg vilket kändes extra läskigt eftersom vädret försämrats och regnet och blåsten tilltog ju högre upp vi kom.
Åkrädd och höjdrädd som jag är, skulle jag aldrig ha trott att man kunde köra på den vägen om det inte var för att vi hade en stor turistbuss framför oss.
Väl uppe möttes vi av tjocka mörka moln och stormvindar. Den omtalade utsikten uteblev dessvärre, men vädret kan man ju inte råda över.
Jag roade mig istället med att fota stenpyramiderna som finns i massor vid alla utkiksplatser. Jag tror att dom betyder tur eller lycka? Lite som "I was here!", en signatur att lämna efter sig när man besökt en plats av betydelse?
Om man vet vad man ska leta efter så kan man urskilja ett kryssningsfartyg nere i Geiranger mellan molnen. 
Lite mäktigt var det trots vädret, vi var ju lika högt ovan molnen som ett flygplan, så helt misslyckat var det inte! :)
 
 

Kommentarer
Postat av: mammakero

Stenpyramider eller torn eller vad man nu kallar dem, hittar man tydligen överallt! Första gången jag såg dem var när vi 2006 var på Gotland. 2012 var vi längst ute på Hindens rev i Vänern, där har de oxå dessa stenbyggen... http://mammakero.blogg.se/2012/august/en-bildbomb-igen-denna-gang-fran-hindens-rev.html

Svar: Så fint det var där ute på Hindens rev! Ja, de finns lite överallt de där pyramiderna, har ni byggt egna nån gång?
Agneta Ärlestig

2014-02-08 @ 16:57:17
URL: http://mammakero.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0