Norge 2013 (8)

Senare på dagen åkte vi ännu en färja, till Eidsdal.
Därifrån gick vägen i slingriga, branta kurvor upp mot Geiranger som var dagens slutmål. På vägen passerade vi en söt kvarn med namnet Bergedammen.

När vägen började luta neråt igen, så kom vi fram till Örnevägen. Det är namnet på den brantaste delen av vägen som går ner från fjällen till Geiranger från Eidsdal. Vägen slingrar sig ner via 11 hårnålssmala kurvor, den högsta punkten ligger 620 meter över havet och bjuder på en enastående utsikt!
(Först trodde vi att det var den här vägen som var Trollstigen, men den kommer senare på resan.)
Jag var fruktansvärt åkrädd och ville helst blunda och göra pinan kort. Bad maken köra ner på en gång, men lusten att fota var större, så jag överlevde att han vände på den smala vägen och åkte upp till själva "Örnesvingen" fotoplatsen igen. Iordningställd för turister som oss, med utsikt rakt över Geiranger och Geirangerfjorden!


Det här vattenfallet heter De sju systrarna och har en speciell historia.
Enligt Wikipedia: De två mest kända vattenfallen i Geirangerfjorden är Knivsflåforsen, på norska även känd som De syv søstrene (de sju systrarna), och Friaren. De två vattenfallen ligger på var sin sida av fjorden och det sägs att Friaren botar De sju systrarna på den andra sidan.
 
 

Kommentarer
Postat av: mammakero

Så otroligt vackert... och skrämmande samtidigt! Tur att maken din körde, jag tycker det är läskigt att köra uppför såna hårnålskurvor oxå...! Vackra bilder!

Svar: Jag skulle aldrig vågat köra på den vägen!
Agneta Ärlestig

2014-01-20 @ 18:05:09
URL: http://mammakero.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0