ljus

Jag använder hur mycket ljus som helst!
Varje kväll tänder jag flera värmeljus, blockljus, doftljus mm. Jag är verkligen en storförbrukare!  (eller missbrukare?)
Nåja, det blir bra när ikea kommer till stan, för jag är ständigt utan ljus...:-)
 

Min födelsedag!

Min födelsedag blev helt perfekt! Jag är inte så förtjust i stora firanden för tillfälligt, tycker att den där känslan svänger lite hit och dit under livet faktiskt.
På eftermiddagen blev det trevligt fika, maken hade gjort tårta och jag fick fina presenter. (Bl.a. en julklapp som hade glömts bort på julafton)
Senare på kvällen hade vi bokat bord på Tapas, en av mina favoritrestauranger. Jag hade inte varit där sedan de gjort om konceptet lite.
Tapas är spännande, alltid smaker och maträtter man inte provat förut. 
Den här kvällen togs min ostron-oskuld, har aldrig provat ostron tidigare! Jag gillade det, verkligen! 
Vi provade också en "Beershake"! Klicka på länken så får ni se vad det är, ingredienserna är öl, glass och choklad :-)
Till efterrätt blev det glass med olivolja och flingsalt, låter helmyso - men vilken smaksensation!! 

Jag är mer än nöjd med min födelsedag!
 

Önska kan man alltid

Har i ett par år önskat mig en fjäderlampa, tänkte ha den i uterummet men det blev inte riktigt ett sånt rum att den behövdes.
Men nu när vi ska göra om i vardagsrummet så har jag börjat drömma igen.
Den finns bland annat här och är ju allt annat än billig, men just nu är det rea och önska kan man ju alltid göra...:-)
 

Halo?

Denna kalla januari har bjudit på en del vackra ljusfenomen, bland annat Halo, när det bildas en båge runt solen, som en regnbåge fast på vintern. Jag hann inte fota den när man såg hela cirkeln, här är endast en bit kvar av den. Ser ut som en extra sol nästan.
 

Vin och ost

Maken kom hem med fredagsblommor som den här veckan var röda rosor. En flaska Prosecco öppnades och vi knaprade på kex med svärmors goda kiwimarmelad och tryffelbrie. Gillar ni brieost, så kolla om ni kan få tag på tryffel-brie, enormt gott!
 

En kall januaridag

Minus 28 grader, det biter ordentligt i kinderna när man är ute. Men det är vackert!
 

Sista terminen

Så har sista terminen på min utbildning startat!
Lite rörigt känns det, för fram till vecka 5 har vi fyra kurser igång, alla med uppgifter att lämna in och redivisa vecka 5.
Men sedan blir det lugnare tror jag. I maj tar jag examen, helt otroligt vad snabbt tiden har gått!
 

Önskeporslin

Om vi någon gång ska byta ut vårt "fin"porslin, så vill jag ha Mateus!!
 

Geocaching, restaurang och bio

En heldag med väninnan!
Först årets första geocache, en liten enkel sak som gav oss en glad överraskning. Den var inte alls som vi hade väntat oss, men det var bara skojigt! Lite kallt var det, vi var inte riktigt så bra klädda upptäckte vi snabbt.
Vi åkte också förbi en cache som vi klurat på ett tag, men vi var tvungna att åka dit och kika för att kunna ha med rätt redskap när vi ska ta den på riktigt sedan. Nu har vi en klar bild av vad som behövs för att lösa den. 
Vi åkte och köpte biljetter till filmen "En man som heter Ove" för att sedan sätta oss på Bishops och äta en middag som varade flera timmar, oj vad vi har mycket att prata om, det tar aldrig slut på samtalsämnen.
Vi hade lite tid att fördriva innan bion, så då passade vi på att strosa runt i Väven och kika på saker där.
Avslutade kvällen med bion, filmen var som väntat mycket bra! 
Men det där med bio kan jag nog tycka är lite överskattat ibland, det är trångt och bökigt med tjocka vinterkläder och det gäller att man får bra platser för att inte få nackspärr. (Det fick vi nu, då det endast fanns platser på främsta raden ledigt)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ikea öppnar i Umeå!

Äntligen får vi ett eget Ikea i stan!
Den 26/2 öppnar det och det passar utmärkt då vi gör om i vardagsrummet!
Älskar att gå runt på Ikea, och sedan det ska bli så kul när hela köpcentret runt om öppnar den 17 mars!
 
 



Målarbok för vuxna

Visst har ni sett dem? De vackra målarböckerna som kallas målarböcker för vuxna. Det finns en mängd olika och är just nu väldigt populärt. Även jag gillar dem!
Dottern fick en i julklapp och nu letar vi efter lite bättre pennor än de vi har hemma. Det finns en djungel av pennor har vi upptäckt.
Jag har ingen egen målarbok ännu, men planerar att köpa en inom kort.
Fram till dess har jag sett att man kan skriva ut bilder från nätet, kanske inte riktigt lika fina, men i alla fall.
Här är det jag pysslat med hemma.
 

Här är exempel på böcker jag tänkt köpa



 
 
 


De här pennorna ser bra ut och har fått bra recensioner, lite dyra, men jag ska nog titta närmare på dem i alla fall.
 

Tapeter i vardagsrummet

Sitter och kikar på tapeter till vardagsrummet. Men det är svårt att se på bilder bara, man får nog gå till affärerna och se ordentligt på prover och i katalger.
Ser framför mig att väggarna ska vara ljust latte-färgade och ena väggen en fondvägg med jättestora medaljonger! Helst vill jag att medaljongerna ska vara metallic eller guldfärgade. (Jag föreslg för maken att väggen eller medaljongerna skulle gå i starkt turkos, men se där fick jag ge mig! :-) Ja man kan inte få allt.







 
 
 
 
 

Ärvda julgranskulor

Jag har ärvt julgransprydnader från mina föräldrar, jag älskar dem och är alltid väldigt noga med att det ska sitta högt i granen. Fåglarna är från min pappas hem och så vackra, likaså girlangen av små glaskulor. 
 
 
 

Juldagsmorgon

På juldagsmorgon var alla i familjen lediga, äldsta dottern sov hemma, så vi fick väcka flickorna och mysa länge med julklappar och julfrukost. Det var så mysigt, det är så sällan vi är bara vår lilla familj nu för tiden. Den här morgonen ska jag spara i mitt minne med små guldhjärtan i kanten!
 

Göra om i vardagsrummet

Fortsätter att leta inspiration till vardagsrummet. 
Tempeltavlor tror jag att det kallas, stora väggdekorationer i trä, jag älskar dem!!
Kostar också väldigt mycket, varför fastnar man bara för dyra saker?
 

Min julafton

Julaftonen firade jag på jobbet, det är en bra lösning för mig som har lite jobbigt med julen. Det har blivit värre för varje år och nu när båda mina föräldrar gått bort, har det verkligen blivit en ångestfylld dag.
På jobbet är det mysigt, god mat och riktigt trevlig julstämning! Jag ängnar mig till 100 % till att göra julen så fin som möjligt för de som bor hos oss. I år hade jag dessutom så tur att dottern och jag jobbade tillsammans några timmar.
Musse roade sig med att gömma sig i garderober varvar med kvalitetsmys hos de gamla.
På rasten tog jag en promenad till kyrkogården och tände ljus på pappas och Sandras grav. Jag tände ett ljus i minneslunden för min mamma, fast hon egentligen ligger i en minneslund på en annan kyrkogård. tände också ljus på min väninnas föräldrars grav och skickade henne en bild och hon blev så glad.
 
 
 

oväntat!

Dan före julafton knackade det plötsligt på dörren och jag fick en väldigt oväntad julklapp!
Jag blev så glad över tanken bakom den, att jag inte ens behövde öppna den! 
Hoppas verkligen att personen kände hur mycket den julgåvan betydde för mig, tack så himla mycket!
 

Dan före dan före...

Vår tradition är att klä julgranen kvällen innan julafton, men i år jobbade alla så konstiga tider att vi klädde den lite tidigare. 
Visar bilder på ungdomarnas skrytbygge också, ett enormt pepparkakshus som blev väldigt vackert! Men inspirationen försvann när de skulle dekorera taket och sånt, så det ser lite naket ut. :-)
 

snöiga träd

Ibland när jag jobbar, går jag upp till kyrkogården på min rast. Den här kvällen hade det kommit nysnö som lade sig så fint på träden.
 

Föreläsning

Jag hade förmånen att få prata inför en väldigt trevlig hemtjänstgrupp just innan jul. Jag är så glad över att dom bjöd in mig på deras stora trivsel/temadag!
Jag pratade om livets slut naturligtvis, lite annorlunda att prata inför en hemtjänstgrupp, då dom möter döden utifrån andra förutsättningar än om man jobbar på ett särskilt boende.
Jag hade en hel timme på mig och trodde att jag skulle hinna beröra ämnen som personcentrerad omvårdnad och annat, men tiden rinner snabbt iväg när man har ivriga åhörare. :-)
Jag fick en söt amaryllis som tack när jag åkte hem. :-D
 

Göra om i vardagsrummet

Vi ska göra om i vårt vardagsrum! 
Tapeterna är från 97, soffan mer än 30 år och resterande möbler är ett hopplock av överblivet och sånt som inte fått plats nån annanstans.
Nu har vi tömt rummet och jag letar inspiration för möbler och tapeter på nätet.
Vi hade en hörnsoffa i skinn tidigare och nu vill jag ha en sittgrupp i stället.
Howardsofforna är något jag verkligen fastnat för, men de är ganska dyra. Finns faktiskt soffor på Ikea också som faller mig i smaken. Men om jag får välja helt fritt, så blir det Howard. 
Nu har vi inte ens provsuttit de än, och det måste göras innan inköp!
 

Hyacint

Mitt hyacintarrangemang blev ju inte så vackert som jag tänkt,  när det blommade, långa och vingliga stjälkar....:/
men de doftade gott!!
(Fast nog tycker jag att det doftade starkare när jag ver liten?)
 

Luciapromenad

Lucia var första riktigt kalla dagen, jag klädde mig ordentligt och gick en trevlig promenad, men frös ända in i märgen i alla fall! När jag kom hem värmde jag mig med glögg och pepparkakor. Brieost på tub var en trevlig överraskning i butikshyllan! :-)
 

 

Det årliga julbordet

Vi (släkten på makens sida) har som tradition att alltid äta ett julbord tillsammans. Vi brukar boka på nya ställen alla år och i år föll valet på Kvarkenfisk, Rovågern utanför Täfteå.
Vi har ju varit där och ätit räkmackor i sommar och tyckte att det var väldigt fint.
Julbordet var bra, framförallt fiskdelen, den var helt enastående! De hade även lite annorlunda saker som rökt säl och julskinka på vildsvin.
Jättebra service och trevlig personal, men det var inte det bästa julbordet vi ätit. Det blev långa köer och faten blev tomma fort och man fick vänta på att de skulle fylla på. Kallt var det därinne också, men i det stora hela är jag nöjd.
Men vi har ett favorit-julbord ute på Skeppsviks herrgård,  som vi återkommer till med jämna mellanrum, hittills har inget ställe varit bättre än det. 
 

Bio

Jag och maken var på bio innan jul!
Det händer verkligen inte ofta, jag minns inte sist vi var på bio tillsammans?
Vi såg "En underbar jävla jul", en riktigt bra film! Jag skrattade gott åt alla dråpligheter och jag gillar verkligen Helena Bergström.
Men....jag vet inte om det är värt biopriset faktiskt? Jag skulle ha suttit skönare hemma i den egna soffan.
Efter bion när vi gick till bilen, fotade jag utsikten över älven.
 

Hyacinter

Ja, det här var ju innan jul förstås. Men en bild på mina hyacinter. Det finns ingen annan doft runt julen som är viktigare än hyacintdoften!
 

Tassimo

Jag har äntligen provat den nya smaken "Oreo"! Det var väldigt gott, smakade exakt som de söta oreokakorna, men som kaffe? Nej, tack! 
Men nu har jag smakat i alla fall. :-)
 

Jag har världens vackraste.....

....utsikt från jobbet! :-)
 

RSS 2.0