Vardagsrummet 8

Så var det det där med möbler till rummet!
Vissa möbler har vi varit helt säkra på, men soffan har varit en knepig nöt.
En sak var säker, det skulle inte vara en hörnsoffa och vi ville komplettera med fåtöljer.
Som jag visat här tidigare, har vi suktat efter Howardsofforna, men nu har vi hunnit provsitta dem och gillar dem inte alls.
Så var vi på ett möbelhus här i stan och sökte soffa och efter en hel del vånda, hittade vi både soffa och fåtöljer. Vi ville skynda oss att beställa då leveranstiden var 10-12 veckor! Men, samtidigt var vi lite tveksamma på tyget på soffan, kanske skulle vi avvakta tills vi fick upp tapeterna i alla fall?
Vi häpnade över hur mycket pengar en soffa kan kosta! och fåtöljerna vi hade valt till, riktigt sköna men svindyra!

Så när då Ikea öppnade, var det första jag såg deras fina fåtölj Strandmon!
Blev helt förälskad och när jag insåg att det fanns en tillhörande soffa blev jag helt såld!
Fick med mig maken dit och han gillade också soffgruppen! Tjipp, tjopp, inhandlat och klart!
Dessutom fick vi typ alla möbler till rummet till priset av vad endast soffgruppen skulle kostat från det andra möbelhuset.

Öronlappsfåtöljen Strandmon kallas även för "Ingvarfåtöljen" En av de första möbler som Ingvar Kamprad ritat. Nu är den moderniserad något och omåttligt populär.

 

Öronlappsfåtöljen, en favorit genom tiderna

Omslaget till årets IKEA katalog pryds av Ingvar Kamprads egen favoritfåtölj MK från 50-talet. Nu är det dags för den nya öronlappsfåtöljen STRANDMON att föra traditionen vidare!

STRANDMON fåtölj och fotpall är en hyllning till MK fåtöljen som ingick i sortimentet under 50-talet och prydde omslaget till IKEA katalogen redan 1951. MK såldes då under devisen “toppmodern med kunglig komfort” och tillverkades i Älmhult av lokala producenter. Det finns flera anledningar till att vi inför 2013 tog fram en ny öronlappsfåtölj, men den viktigaste är att vi fortfarande behöver sköna favoritplatser i hemmet där vi kan koppla av, se på TV och läsa, även om det numera kanske är en e-bok vi läser.

Det som skiljer nykomlingen från föregångaren är materialet och konstruktionen som är testad och anpassad efter dagens höga kvalitetskrav. Genom att ta bort nackkudden och göra benen nättare har STRANDMON fått ett uppdaterat och modernare uttryck, och med en fotpall som tillägg så kan du också slänga upp benen för en komfort à la 2013!

Anna L-B, Livet Hemma redaktionen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0