Paris 10

Hotellet vi bokat för vår vistelse, heter Terass hotell, otroligt vackert och inte dyrare än något annat i närheten.
Vi bodde i stadsdelen Montmarte som ligger på en 130 meter hög kulle i norra delen av Paris. Stadsdelen är känd för bland annat Moulin Rouge, kyrkan (Basilikan) Sacré Coeur och de många konstnärer som verkat i området.
Sista dagen av vår vistelse, så tog vi en promenad upp mot konstnärstorget.
Vi stannade till vid mannen som går genom muren.
Mannen i väggen har en egen historia. Monsieur Dutilleul skapades av författaren Marcel Aymé. Dutielleul var en nattvakt som kunde gå genom väggar, en egenskap som han nyttjade både som inbrottstjuv samt för att komma in till sin älskade som var inlåst av sin svartsjuke man.
Dutilleul var väldigt populär hos Montmartreborna eftersom han bara stal från rika och mäktiga som hade utnyttjat på andras bekostnad.
Efter en kärleksnatt fastnade han i en mur och tog sig inte loss och där sitter han fast än i dag, på en plats som är uppkallat av hans skapare Marcel Aymé.

Så kom vi upp till konstnärstorget, som var fyllt av gatuförsäljare som mest sålde målningar och teckningar som skapades på plats för turisterna.
Torget ligger högst upp på Montmartrekullen och man har en fin utsikt.
Intill torget liggen den magnifika vita kyrkan Sacré Coeur!

Kyrkan ligger på Paris högsta punkt och utsikten är inte att leka med! Nu var det inte helt klart väder, men vi såg bra i alla fall.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0