Paris 2

Första dagen i Paris! Vi börjar med att utforska närområdet, det känns som en stad som är gjord för att promenera i.
(eller använda Metron naturligtvis)
Våren hade inte kommit så långt som vi trott, men det var fullt möjligt att sitta på uteserveringarna! Så underbara känsla att bara stanna till vid ett caf´eller en bar för att vila fötter och ta det lugnt.
Vi började med att lokalisera vart Moulin Rouge låg eftersom vi bokat biljetter dit som present till maken som fyllt 50 år. Det låg bara ett kvarter från hotellet och vi lekte riktiga turister och tog selfies utanför. Köpte crepés med nutella och bananer i ett gatustånd där säljaren såg ut som en medlem i Mötley Crue spelade death metal på högsta volym! 
Tunnelbanestationen Blanche var den som låg närmast vårt hotel. Det är för övrigt en av Paris bäst bevarade tunnelbanenedgångar som ser likadan ut nu som när den invigdes 1907!
En annan intressant tunnelbanestation låg i närheten. Abbesess som är Paris djupaste och ligger 36 meter under marknivå. Hur djupt det är fick vi erfara en annan dag när vi tog trapporna ner till den - riktigt djupt!

På sista bilderna ser ni vår middag, Moulin Rouge i kvällsskrud och vårt hotell.










Föreställningen på Moulin Rouge var verkligen en upplevelse!! Jag hade inte alls så höga förväntningar, lättklädda damer och cancan dans, hur spännande kan det bli liksom? 
Men oj så överraskad jag blev! Det går nog inte att återge föreställningen i ord och bilder fick man inte ta där inne. Men det var Show, dans, cirkus, humor, sång, kostymer, spänning, skräck i samma paket!! kan bara säga att om ni någon gång får chansen att uppleva det - så gör det!!
 

Kommentarer
Postat av: Bosse Lidén

Wow! Jag älskar blogglandia av detta skälet. Mycket kul att få se bilder från en av de huvudstäder som ligger mig varmt om hjärtat. Dessutom har du lagt in intressant text. Jag har redan sett etapp ett och ville se dem i rätt ordning. :)
Paris är verkligen en stad att vandra i och kräver både fotvänliga skor och en hyfsad grundkondition trots alla depåmöjligheter.
Vid en resa försökte vi få tag på "restbiljetter" till MR. Jag förstår att det var en upplevelse att vistas inomhus och se en föreställning. Precis som du har jag mina fördomar. :)

2016-05-18 @ 10:54:22
URL: http://bosseliden.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0