Rasträffen lördag del 3


Rasträffen lördag del 2
Rasträffen lördag del 1

Blandade bilder från lördagen.Vitsippor

En av de vackraste blommor som finns!

valp på rasträffen

Här är söta Mira! ca: 11 veckor, mamma heter Tova och bor utanför Östersund.

Föreläsning på rasträffen

Rasträffen inleddes med föreläsning av Marie Wentd prat och god mat. Ämnet i föreläsningen var koppla av i koppel, mycket intressant! (Undrar om jag kan omsätta kunskaperna på mina hundar?)

Hundlek på rasträffen

Peppan och Miva fick träffa Chippen (valp efter Peppan och Aston och kullbror med Miva) och självklart träffa alla andra hundar. Det var kul att se Chippen igen!
Jag vet att det blir många bilder som är rätt lika, men hundägarna och bergernördarna uppskattar det, så ni andra får stå ut. 

På väg till Rasträffen

Att åka på rasträff utanför Alingsås blir drygt 200 mil med bil.
Tufft att köra så långt, så vi övenattade på vägen ner.
Här är bilder från ett av rastningstillfällena.

Vad vinner man på att hitta fel på andra?

Vet inte om jag har visat den här tidigare?
Jag blir så himla trött på folk som alltid ska hitta fel på andra
....jag tror att dom har problem själva. :)

Stoppa tiden!

Naturen exploderar! Våren springer så snabbt att man inte hinner med. Det känns som att man kan stå vid rabatten och se hur det växer för varje minut?
Stoppa tiden! Jag vill uppleva varje millimeter, varje sekund!
Varför kan inte våren vara en årstid som räcker tre månader som hösten?

I natt var jag ute med hundarna på en nattrastning och känslan om varför man älskar att bo i Norrland slog mig så att det kändes i magen. 
Det blir aldrig riktigt mörkt nu och det sjuder av liv överallt. Halvtvå på natten och fåglarna kvittrar helt öronbedövande. 

Nä, stoppa tiden, snälla.....

summering

Försöker summera helgen och min upplevelse av rasträffen.
Vad var bra och vad var mindre bra?
Bra:
Vädret, stämningen, resesällskapet Ingela som gjorde en bragd med tanke på det som hände hemma på hennes gård, Sara som bjöd på Rosévin när jag mest behövde det, att få träffa min kära Linda, att utställningsdomaren hade öppen kritik som är så kul för publiken, den avslappnade plojtävlingen som bjöd på glada skratt, Susanne som hjälpte mig med massagetips, att få omge sig av alla dessa underbara bergermänniskor en hel helg, att få se så många härliga bergers, att få vara aktiv i den bästaste rasklubben, Anna och Åsa som arrangerat och engagerat så bra! 

Mindre bra:
Alla misslyckade foton, alla jag missat att prata med, min dåliga simultanförmåga som gjorde att jag missade en stor del av utställningsresultaten, mängden intryck som gjort att vissa saker fallit ur mitt minne nu, det ryms inte hur mycket som helst i min hjärna, skotten på skjutbanan som förstörde för vissa hundar på träffen, alla vitsippor jag missade att fota, att tre dagar inte räcker för att mätta mig, att det är ett år till nästa gång.

(Det var bara ett urplock av allt bra under helgen)


besvikelsen

Kommer hem från Rasträffen och kollar igenom bilderna. Blir gruvligt besviken på mig själv!
Allting hände så snabbt och på samma gång, många intryck, stark sol i kameradisplayen, dålig simultanförmåga och intensiva dagar. 
Jag gav mig aldrig tid att kolla igenom/ändra inställningar i kameran, så de flesta bilder är bara att slänga!  
Jag som hade sett fram mot en massa minnen i bildform...
De bästa bilderna blev på getterna, som stod stilla till skillnad från bergerna och deras ägare..
 
Jag har fått rådet att ge bilderna lite tid, det kan nog vara bra. Visst kommer jag att hitta bilder jag gillar - även om dom inte fyller alla kvalitetskrav. :)


redigeringslek


Black & White
grönt är skönt!Linnea & Tassa
 

favoritfåtölj


bilderna får tala

 

Mera bowlingBowling


Vackra dotter!

 Vackra dotter!

Ljuset i uterummet är underbart.

Bra på bild

Hmmm, undrar om dottern godkänner nedersta bilden.?Lek med sågspån

Som sagt, lite sågspån kan se ut som snö eller glitter..:)

sågspånSågspånet i uterummet ser ut som snö eller glitter..:)

Linnea & Kira

 

Eyes

 

Knasigt hår och konstiga miner


Slänger med håret

Vårt halvfärdiga uterum lockar till en del knasiga fotograferingar.

blomma


Gabriellas sång

Det här är en av mina absoluta favoritsånger!
Jag har alltid sagt att den här vill jag ha på min egen begravning. 
Nu är jag inte där än, men känslan och texten stämmer så bra in på min mamma och hennes liv, därför valde vi att ha den på hennes begravning.
Mina två döttrar, min brorsdotter och flickornas (och familjens) goda vän framförde den så vackert i kyrkan!

Tack flickor! Ni gjorde begravningen så vacker som jag önskat! 


Hästar i trädgården

Så kan det vara att leva granne med en hästägare. :) Ganska mysigt om ni frågar mig, Tassa var av en helt annan åsikt. (Fick ingen bild när hästen klev upp på lekstugans bro)Diagnosen

Jag har precis insett vad jag lider av, skönt att äntligen få det konstaterat:

Minst fyra av nedanstående kriterier skall vara uppfyllda för att diagnos skall kunna ställas. Symtomen skall som minst ha förekommit under en oavbruten sexmånadersperiod.

a) Motstridande känslor av enorm kärlek och intensivt hat samtidigt. Patienter med denna diagnos kan ena ögonblicket höras säga saker i stil med "Förbannade jävla hund, det blir Blocket för dig!" för att i nästa övermannas av en så stark känsla av kärlek att de hänfaller åt gråtmildhet.

b) Allvarlig separationsångest när patient skiljs från sin hund. Detta kan till exempel yttra sig genom att patienten upprepade gånger per dag ringer till sin hundvakt under utlandssemestern för att förhöra sig om att ingenting hänt med hunden. I allvarliga fall kan detta leda till att patienten aldrig åker på utlandssemester överhuvudtaget.

c) Patientgruppen uppvisar ett tvångsmässigt behov av att prata om sina hundar (även med människor som verkligen inte är intresserade), ta bilder av sina hundar, blogga om sina hundar, och skriva på sociala medier om sina hundar. De har också en tendens att vara övertygade om att alla i hela världen är mycket intresserade av vad de har att berätta.

d) Okontrollerbara vredesutbrott och/eller gråtattacker om någon uttalar sig negativt om hundarna. Detta kan leda till djuptgående sociala konflikter. Agg kan hysas i många år mot person som gjort sig skyldig till att klaga på patientens hundar.

e) Kraftigt nedsatt omdömesförmåga ("Nog kan jag väl ha hundjackan på mig på personalfesten?")

f) Sociala konsekvenser. Personer som tidigare haft ett stort och varierat kontaktnät brukar med tiden begränsa de sociala kontakterna endast till människor med samma diagnos.

g) Fysiskt förfall. Patienter med diagnosen tenderar att välja gummistövlar framför moderiktiga skor, praktiska jackor framför snygga, och har sällan problem med att visa sig ute med leriga tassavtryck på byxbenen och hela tröjan full av hundhår.

ÖVRIGT:
För att skilja "hundmänniska" från psykiatriska differentaldiagnoser bör behandlande läkare göra en noggrann anamnes kring förekomsten av små svarta skitpåsar nedtryckta i kläderna, även i sammanhang där inga små svarta skitpåsar kan tänkas behövas, till exempel på finare restauranger. Om dessa små svarta skitpåsar dessutom råkar ösas upp på bordet i samband med betalning bör diagnosen vara att betrakta som definition.

BEHANDLING OCH PROGNOS:
"Hundmänniska" är en kronisk sjukdom med ett progressivt förlopp, det vill säga att symtomen tenderar att bli värre med tiden.

Insjuknandet är ofta dramatiskt och sker vanligtvis i barndomen, men även fall av förstagångsinsjuknande hos vuxna och äldre har kunnat konstateras.

I dagsläget finns ingen fungerande läkemedelsbehandling. Långtidsstudier har gjorts med försök att få hundmänniskor att skaffa sig ett liv, men slutsatsen av studierna har varit att detta inte är möjligt. Tvärtom tenderar symtombilden att bli än mer komplex med åren.

Inga fall av spontant tillfrisknande är kända. Diagnosen "hundmänniska" är därmed att betrakta som en av de mest allvarliga psykiska störningar sjukvården kan komma i kontakt med.

(Gamla bilder från mars 2011)


Nutella och pannkakor

Vägen till min dotters hjärta går genom Nutella! :)
Vill man göra henne på bra humör och vinna en liten pratstund, så gör man pannkakor och köper en stor burk Nutella lagom till hon kommer från skolan.

Fotostund

Bilder från när jag fotade dottern och hennes kusin. :)
Blomster

Jag kan inte låta bli att fota blommor i vas här hemma....ni är nog trött på bilderna och tycker att det blir mest samma sak, men jag fotar vidare  :)

RSS 2.0