Passionsfruktstiramisu med jordgubbar

Vår efterrätt på nyårsafton!
(Receptet är för fyra personer)
  • 4st passionsfrukt
  • 2 st äggulor
  • 1 dl socker
  • 3 hg mascarpone
  • vaniljsocker efter smak
  • 2 dl starkt kaffe
  • 0.5 dl konjak
  • 8 st savoiardikex
  • 2 dl vispad grädde
  • 0.5 dl kakao
  • 2 dl jordgubbar
  1. Vispa äggula och socker fluffigt, blanda i passionsfrukten.
  2. Blanda ihop äggblandningen med mascarpone och smaka av med vaniljsocker.
  3. Blanda kaffe med konjak och doppa kexen hastigt.
  4. Lägg ett lager med kex i botten på ett glas, lägg sedan ett lager med mascarponesmet. Upprepa en gång till och toppa med lite vispad grädde.
  5. Pudra kakao och garnera med jordgubbar innan servering.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0