rabarberpaj och balkongmys

Hade lite ärenden i stan en dag och det visade sig att dottern var ledig, så det passade sig att jag kvistade förbi på en fika. Lyxigt att bli bjuden på rabarberpaj så där! Men varken hon eller pojkvännen dricker kaffe, så något sånt fick jag inte. Jag får nog köpa en burk med snabbkaffe och ställa hos dem om jag ska fika där ofta.
Hon har verkligen gjort så fint på balkongen, bästa platsen i deras lägenhet!
 
Keso bor ju hemma hos oss som utekatt, men hennes andra katt Kiwi, trivs utmärkt med innekatts-livet! De har bara ett litet bekymmer och det är att balkonggrannen har en stor kanin som springer lös på deras balkong. Kiwi har rymt över dit ett par gånger och bråkar med kaninen, så nu har de fått bygga för lite bättre mellan balkongerna.
 
 
 
 
 

Köksträdgården och lite blomster

Tittade till mina två pallkragar och hoppsan vad räddisorna kommer upp fort! 
Hög tid att gallra bland dem. Om jag tittar väldigt noga, så kommer även salladen upp.
Där inte Keso har grävt och stökat till.
Han är en rackare och tyckte att våra pallkragar var två gigantiska kattlådor!
Nu har vi täckt över med fiberduk, så att han inte ska vara där, vi vill ju inte äta sallad som är kryddad med kattbajs! :O

Vi har en plan för en annan del av tomten, att bygga en pergola och flytta köksträdgården intill den i stället.
Vi får väl se om vi hinner påbörja det projektet i sommar.
Myggdödar-apparaten har vi tagit fram, vet inte hur vi klarade oss utan förut? Den gör ett kanonjobb!
Naturligtvis har Sjöodjuret fått komma fram (Tavelsjöodjuret), men bara det stora, de två små har jag tappat bort?? Nädå, maken får väl leta fram dem.
Ni får också lite bilder på vad som blommade hos mig 14 juni.
 
 

Minigurka och allt annat växer

Jag har inte alls lika mycket växter i uterummet i år, men det är gott om grönt där inne i alla fall.
Jag köpte en minigurka på Blå Eld, satte ner den vid min physalis och hoppas att krukan räcker till de båda. Det skulle vara kul att få skörda egen gurka!
Chilin och busktomaten växer så det knakar och cumquat-trädet blir bara vackrare och vackrare, men nya frukter kommer visst inte.
Jag har fortfarande inte köpt kryddväxter eller lagat hyllan för dem. Men jag har planterat en basilika från icas grönsakdisk, det borde väl fungera? 
Den vita trasiga kryddhyllan, ska jag nog ställa undan helt, kryddorna kan ju stå på andra platser.

Jag köpte ju en ny vinranka i år, men dessvärre har den varit lite krasslig. Först nu verkar det som att den tänker överleva och kanske växa lite. Vi får se hur det går med den.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blå Eld och jakten på cafégrupp.

Jag åkte till Blå Eld för att titta efter en liten sittmöbel till bron jag målat.
Blå Eld har så mycket vackert, det är en ren fröjd att gå runt där!! 
Hittade lite olika möbler, men det var verkligen inte alla som var trevliga att sitta i.
Men möbelgruppen med den vackra blomstergirlangen, det var den jag föll för!
(Köpte den inte, då jag vill att maken ska få vara med och bestämma (läs betala) också)
Men jag handlade något annat, en minigurka!
 
 

Husfix och trädgårsfix

Förra året byggde vi en större bro, så att det blev en liten altan med sittyta vid dörren. Nu har jag målat den med terasslasyr i ljusgrå ton, för jag ogillar att trätrallen mörknar så med åren.
Det var inte helt enkelt att måla, då träet var torrt och sög ojämt. Men det syns nog inte så noga när det torkat ordentligt.
Samma dag tog vi tag i "besvärliga rabatten" En rabatt som har haft en konstig trekantig form, som gjort att vi inte kommer runt med åkgräsklipparen.
Varför vi kallar den besvärlig, är för att vi har fågelbordet i det trädet på vintern, vilket gör att det kommer mängder av ogräs och den ligger så till, att snön ofta blåser bort så att allt i rabatten fryser och dör.
Nu har vi rensat ordentligt, bytt ut en hel del jord, slängt massvis med växter och satt en ny rabattkant i en rundad form.
Tror att jag ska köpa några buxbom och sätta där och se om det kan överleva.
 
 
 

Kyrkogården

Den 10 Juni uppmärksammar vi alltid en viktig födelsedag. Min väninnas dotter, mina barns barndomsvän. Livet är orättvist.
När jag och dottern var uppe med blommor på kyrkogården den kvällen, så tittade vi även till min pappas grav och satt en stund i minneslunden och tänkte på min mamma. Vi har en vacker kyrkogård i vår by och jag trivs där. Ibland tar jag en promenad dit upp på rasten.
 
 

studentbal och oväntad vardagslyx

Makens systerdotter tar studenten i år och då är ju balen en viktig grej! Jag hade inte ork att åka ner till stan och trängas för att få en skymt av henne. Men vi har så tur att dagstidningen sänder live på webben. Därför satt jag i lugn och ro hemma och väntade på att få se henne i bild.
Hon är så vacker!

Maken och jag hade missat att planera middag (väldigt vanligt sedan flickorna flyttade ut) När han ringde och var på väg från stan, bad jag honom handla nåt att äta.
Han kom hem med minipannacotta, färsk pasta och en tunnskuren rökt korv han hittade i charkdisken. Jag gjorde en pastasås med den och det blev gudomligt gott! Tände en brasa i uterummet och åt där, kändes så lyxigt att vi unnade oss en konjak till kaffet också.
 

Bara för att hon är så vacker att titta på!

 

Konstigt

Upptäckte på en promenad att vissa löv var "färgade"? Varför blir det så, sjukdom?
 
Kryper man ner på huk i vägkanten, ser man mycket annat också.
 
 

det där med att skruva Ikea-möbler

Jag tog mod till mig och skruvade i hop skrivbordsstolen! Det var mycket lättare än jag trott! 
(Kanske för att Tassa hjälpte mig?)
 
 
 
 

blommor och gräsklippning

En av de här fina sommardagarna som har varit nu sista veckan, så arbetade jag en extra lång dag eftersom vi hade sommarfest med närstående på jobbet.
Äldsta dottern var då hemma hos oss tillsammans med en kompis, för att sola och slappa på vår altan.
Jag hann aldrig träffa dem, men när jag kom hem så var hela gräsmattan klippt och det stod färska blommor på köksbordet! <3 Så fint av dem!
Men nästa morgon, hade alla blommor vikit sig över kanten på vasen?! Vet inte vad som var fel med dem, men jag försökte rädda det jag kunde och gjorde en superkort bukett i den stora vasen. 
 

Nationaldagen

Efter ett kort arbetspass på nationaldagen, åkte jag iväg till min äldsta bror.
Där var min favoritmoster på besök! :D Hon bor i Karlstad, då det är långt mellan gångerna vi ses. Det var så mysigt att få krama om henne och få en hel eftermiddag tillsammans. Min svägerska hade ordnat en riktig sommarbuffé till middag och dukat så fint med de första utslagna smörblommorna.
Ett gott alkoholfritt vin från Ica serverades till. Och en bild på deras gamla kisse Smulan....vet inte exakt, men tror att hon 16 år! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En ledig dag

Jag och maken var lediga och hemma tillsammans en dag för ovanlighetens skull.
Vi åkte in till stan och handlade jord och täckbark, en köksträdgård som är lättskött tänker vi oss. 
Åkte även till Ikea och köpte oss ordentliga skrivbordsstolar, jag har suttit på en köksstol i många år och nu är jag trött på det. Jag sitter ju ofta och ser film vid datorn, mycket mer än vid tv'n.
Vi gjorde det enkelt för oss och käkade middag på Ikea, snabbt och billigt.
När vi kom hem, gjorde vi i ordning i pallkragarna och satte även ner några potatisar i en rand. 
Så ny fick min Libbsticka flytta ut, hoppas att det inte blir kallt mer på nätterna nu.
Nästan övervuxen i gräsmattan, hittade vi en förkrymt rabarberplanta och min fina dvärgsyrén som vi trodde hade frusit ihjäl, visade sig vara högst levande!
 

långväga släktingar

Fick besök av långväga släktingar en dag. De hade varit på begravning här i byn och ville komma förbi och se hur vi bodde. Trevligt att få träffa dem en stund. Senare var jag ute och testade lite fotoinställningar med mobilen, de små björklöven är så vackra! När det är musöron på björkarna, ska man sätta potatis enligt bondepraktikan! :D
 

(morsdags)fika

Äldsta dotter bjöd hem sin farmor och farfar på fika en dag. De har aldrig sett hur hon och pojkvännen bor. Jag skjutsade dit dem, då jag ändå skulle skjutsa dem på sjukhuset senare. 
Vi fick tårta, för att det varit morsdag tidigare. 
 
 

Om

Min profilbild

agneta.arlestig@tavelsjo.se

RSS 2.0