Äggtoddy ala Mannerheim

Den här efterrätten har jag tipsat om tidigare, men den är så god!
Nu har jag provat den några fler gånger och gillar att den är perfekt för att förbereda, bara att ta fram och dekorera!
Jag kan varmt rekommendera att äta färska jordgubbar till och i stället för konjak till barnen, så funkar det ypperligt med passionsfrukt!



Antal portioner: 4
Ingredienser

4 stä ggulor
4 msk socker
2 dl grädde, vispad
4 tsk florsocker
4 tsk nescafé
4 tsk kakao
4 msk konjak
4 st halva äggskal

Vispa äggulor och socker. Ta tillvara äggskalen, putsa ur dem och koka dem i någon minut, låt torka. Vispa grädden och häll ner i äggblandningen. Häll upp i portionsglas. Ställ in i frysen (flytta in till kylen cirka 30 minuter innan servering). Strax innan serveringen lägger du upp florsocker, nescafé och kakao i små öar ovanpå toddyn. Häll 1 matsked konjak i äggskalet och placera ovanpå. Servera och låt gästerna hälla konjaken över desserten och blanda ihop allt.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0