Väven

I Umeå byggdes Väven under kulturhuvudstadsåret, ett enormt bygge som blivit omtalat både för den höga kostnadens skull och det spektakulära utseendet.
Jag har inte tidigare besökt byggnaden, har liksom aldrig haft något ärende dit, då jag mest tänkte att det var platsen för biblioteket.
Men den inrymmer så mycket mer, caféer, butiker, delikatessaffärer, hotell och lokaler för olika kulturarrangemang och konferenser.
Skulle träffa några klasskompisar i ett ärende och vi bestämde att vi skulle äta där på Väven, i ett café som heter Kulturcaféet.
Hela Väven är sammanbyggd med ett av stans äldsta byggnader, Stora hotellet och det har bildats ett "inomhustorg". Fotade lite där, och jag måste säga att det blev kanske inte så dumt i alla fall.
Jag beställde in en Chevrésallad som var väldigt god.
 

Spakväll

Var ute med jobbet en kväll. Vi hade bokat en relaxavdelning med bubelpool och beställt exotisk planka att äta.
Väldigt trevligt, vi badade, pratade, skrattade och åt. Några hade bokat olika behandlingar i anslutande lokal och vi spenderade flera timmar där. I priset för bubbelpoolen får man också tillgång till en massa hudprodukter och parfymer och annat att pyssla med efter dusch och bad.
Väldigt tevligt att umgås utanför jobbet nån gång.
Har naturligtvis bilder fån pooldelen också, men tror inte att mina arbetskamrater uppskattar att synas i baddräkt på min blogg. :-)
 

powerwalk

På mitt jobb har jag ibland långa arbetspass på drygt 12 timmar. (ingen fara, det är självvalt) Sist använde jag en av rasterna till min ordinerade powerwalk. Så skönt att röra på sig under rasten, varför gör jag inte det oftare?
 

Invigning

Min fina termos som jag fick för ett tag sedan, den invides en dag då jag verkligen tyckte att våren hade kommit. Tog på mig stövlar och klev rakt ut i skogen, men jag var lite för tidigt ute, snön gick långt över stövlarna på många ställen. Men trots mina kalla fötter, blev det en bra stund i skogen och vi hittade en mossig sten att slå läger på.
Den här termosen kommer definitivt att användas flitigt! Dagen var egentligen en pluggdag, men man måste ju få kafferast!
 

Påsklördag

Att fira påsk med mina svärföräldrar är tradition. Det är så roligt, varje år går vi på påskäggsjakt. Svärfar gömmer ett ägg till varje person och ibland skriver han kluriga ledtrådar (som titta till höger eller vänster..?)
Den yngsta familjemedlemmen är 17 år, men vad gör väl det - vi fortsätter att leta påskägg ute i maskinhallen varje år. Vi målar också äggen som som ska vara till den stora påskmiddagen också, sedan äter vi tills vi måste knäppa upp byxknapparna. Jag gillar nog påskmaten bättre än julmaten, även om det är en hel del likheter.
 

En bra dag helt enkelt

Jag och maken ensamma hemma, det händer allt oftare. 
Några timmars pluggande, lite vila mitt på dagen, en kortare promenad och sedan middag i uterummet - en bra dag!
 

Lotterivinst

Hör och häpna, jag vann!
Vi har haft en liten hälsoinspirerad tävling på jobbet i några veckor, och jag vann!  Fast egentligen var det så att vår hälsoinspiratör var så pedagogisk att hon hade vinster till alla, oavsett hur man presterat! :-)
En kokbok med recept på soppor och grytor, jättebra! Lite nya maträtter att välja på när fantasin tryter.
 

skyddsängel

Som mamma vill man skydda sina barn från allt ont! Det var enkelt när dom var små, man blåste och satte på ett bamseplåster och mamma kunde ordna allt. Lite svårare nu när dom är stora...:/
Köpte ett vackert halsband till dottern när jag var i Skellefteå, hälften av pengarna gick till cancerforskningen, så jag gjorde en god gärning.
 

Läkarbesök

Som en följd av hälsoprofilen, bokades en tid hos läkare för att se över mitt blodtryck.
Jag fick en ung och ambitiös läkare som undersökte mig från topp till tå. Sedan blev det provtagning, med massvis av prover.
Resultatet blev att blodtrycket ska medicineras en tid.

På hemvägen stannade jag och köpte stödstrumpor, tror att det kan vara skönt att ha vid långa arbetspass.
Väl hemma fick jag blommor och jordgubbar av dottern, livet är inte så dumt egentligen. :)
 

Så var det hälsan igen

Hm....konstigt det här, ju mer jag egagerar mig i min hälsa, ju sjukare blir jag! 
Den där hälsoprofilen resulterade ju inte bara i dåliga resultat, utan även ett besök hos en sjukgymnast som undersökte min onda axel.
Jag var där länge, hon tittade på hur jag rörde mig, hon klämde, kände, vred och böjde.....sedan frågade hon hur ofta min axel brukade gå ur led!?

Va?! Det har aldrig hänt, sa jag. Hon påstod i alla fall att min typ "ledkapsel" är lite stor och det är ingen fara om man har muskler som håller axeln på plats, men någon muskel kunde hon inte hitta...:(
Hm...nähä....
Hon gav mig en skön massage och ett träningsprogram med yttepyttesmå övningar jag ska göra varje dag eller oftare.
Skitenkelt sa jag ju då! - men hur många gånger har jag gjort övningarna?  Två......hur svårt kan det va egentligen?
Jag blir så arg på mig själv!
Efter besöket hos sjukgymnasten blev jag så trött att jag lade mig på kökssoffan med en hund som var nästan lika trött som jag.
 

Fredagsblommor

Maken har skämt bort mig med blommor varje fredag sedan någon/några månader tillbaka. Jag älskar det!
Färska snittblommor är något jag sällan unnar mig själv.
De här bilderna måste väl vara från en torsdag? Ser ut som att dom stått några dagar ;-)
 

utbildningsdag palliativ omvårdnad

Jag blev tillfrågad om jag kunde vara med och hålla en heldagsutbildning i palliativ omvårdnad. 
Det är ju ett ämne jag brinner för och jag har utbildat i smågrupper tidigare. Men nu gjorde jag mig redo för att tillsammans med en kollega, föreläsa för 45 personer en hel dag.
Pirrigt med roligt, krävdes lite sena kvällar för att planera text och bildspel, men det gick bra.
Nervös som tusan, var jag på plats på morgonen, bara för att mötas med informationen att de 45 personerna krymt till 8 deltagare!!
Nåja, vi höll vår utbildningsdag i alla fall och det är så himla kul att prata om ett ämne man brinner för.
 

Tänkvärt

Har jag visat den här tidigare??
Jag tycker det är en kul bild och jag tänker mig att det handlar om en demenssjuk person.
 

Tidsbrist

Vet inte om det är dålig planering av mig, men ibland växer skoluppgifterna som berg. För varje uppgift lär jag mig dock mer av den studieteknik jag saknade i början, men än är det långt kvar innan jag har rutin på detta.
Ett av mina stora problem, är att jag har svårt att plocka ut endast det viktiga ur böckerna, jag är så kunskapstörstig att jag vill läsa och lära mig varje ord i all litteratur vi har. Det är naturligtvis en omöjlighet...:)
Många fredagskvällar och lediga helgdagar ägnas till skolarbetet, maken är peppande och servar med god mat när han har möjlighet, men eftersom han jobbar så mycket ligger hushållsarbetet ofta kvar och väntar på att jag ska hitta tid.
 

Solförmörkelsen

Den omtalade solförmörkelsen! Hela Campusområdet fylldes av alla på skolan som ville se fenomenet.
Jag hade inga särskilda glasögon och kunde således inte se någon stor förändring.
Men det jag märkte, var att det blev ett särskilt ljus, liksom ett blåtonat filter över hela världen..:)
 

Föreläsning

En av dagarna i Skellefteå, hade vi föreläsning med Jenny Eriksson, som berättade om hur det var när hennes pappa drabbades av Alzheimers och hon var i yngre tonåren.
En gripande föreläsning som berörde på alla plan. Jenny är en fantastisk person som delar med sig av sin livsberättelse och sprider kunskap över landet.
 

Vackert väder

Jag har så tur under mina Skellefteåveckor, det är för det mesta väldigt fint väder.
Passar på att geocacha när jag är där.
 
 

Skellefteå igen

Ännu en vecka i Skellefteå.
Psykisk ohälsa och liknande var huvudämnena för veckan.
Med mig hade jag dotterns goda hembakta bröd och vaniljbullar.
Var duktig och gick långa promenader varje kväll.
 
 
 

Recept på en bra dag

Ett besök i lägenheten hos äldsta dottern och hennes katter.
Ett 1-årskalas hemma hos fina Williot och hans familj.
En avkopplande promenad med en av vovvarna i kvällssolen.
En riktigt god middag med viltfärsbiffar och ett gott vin.
 

Chokladfondue

Köpte söta presenter till flickorna, var sin chokladfondue-mugg!

 

Bullbak

Jag är ingen bakmamma, jag bakar nästan aldrig faktiskt. De gånger jag bakat bullar, kan jag lätt räkna på handen) men jag har fått två döttrar som mer än gärna bakar! :-)
Yngsta dottern och hennes pojkvän gjorde kanelbullar och vaniljbullar en dag - hur gott som helst!
Nästa dag gjorde dottern supergott morotsbröd! Jag är lyckligt lottad!

 
 

Christina Stielli

Helt oväntat vann jag biljetter till en föreläsning med Christina Stielli!
Först var tanken att jag skulle bjuda med mig en väninna som fyllt år, men när hon fick förhinder tog jag med mig en kollega och vän från mitt arbete med palliativ omvårdnad.
Alltså, om ni får chansen att gå och lyssna på henne någon gång - så gör det!! 
Hon är enormt duktig på vad hon gör och det är omöjligt att inte bli berörd och inspirerad av henne!
 
Om boken:
Efter att ha tappat fotfästet i livet fick jag omvärdera allt. Jag bestämde mig för att aldrig må så dåligt igen, att aldrig mer lägga ansvaret för min egen chans att vara glad i någon annans händer eller på yttre omständigheter. Frågan var om jag kunde lära mig att vara glad, nästan oavsett? Kunde jag hitta vägar för att höja min egen nivå av lycka, harmoni, balans och glädje mitt i en vanlig vardag? Den här boken innehåller allt det livsviktiga jag lärde mig när jag förstod hur jag själv kunde ta ansvar för att vara glad! JAG VILL VARA GLAD! är en bok för dig som vill skratta mer, bli av med problem, oro och sådant som irriterar och stör. En bok för dig som vill vara glad alla dagar på året och inte bara 85 dagar, när det är helg och semester. Det här är en bok som är full av tips, övningar och modeller för hur du kan träna på att behålla glädjen samtidigt som du bygger en krockkudde för livets krumbukter. En bok om hur du kan känna dig lyckligare genom att träna hjärnan för att må mycket bättre! Christina Stielli är föreläsare och författare. Hon debuterade skön-litterärt 2010 med succéromanen Jag älskar dig inte som snabbt blev en bästsäljare. 2013 släpptes hennes andra roman Allt för din skull.

Det här med hälsan

Min arbetsplats har ansökt om projektpengar för att jobba med arbetsmiljö och hälsa.
Det innebär för min del att jag får göra en hälsoprofil och får en individuell hälsoplan med uppföljningar under året.
Det här är väntrummet på vår företagshälsovård. Jag är på första uppföljningen som egentligen bara är en redovisning av mina konditionstest och levnadsvanor - som i sin tur mynnar ut i en plan vi kommer överrens om.
Tror inte att jag ska berätta hur dåliga resultat jag fick faktiskt, jag har en hel del att ta tag i på min "lista" :/
 

Födelsedag

Maken har fyllt år! 
Vi hade trevligt främmande mest hela dagen och på kvällen satt vi i vårt uterum och njöt av god mat.
Maken fick en stor målning av Ally, men tjusiga huvudfotingar! Om ni tittar på bilden, ser ni att även Tassa och Kira är avbildade. 
 

Brobergs fisk

Vi har provat att beställa fisk från Brobergs. Jag kan varmt rekommendera det, riktig kvalitetsfisk!!
Jag har bland annat använt Rödtungan till att göra Sjötunga Walewska.
 

vår redan den 5 mars?

Pang bom, så kom våren!! Almanackan sa 5 mars, på tok för tidigt för riktig vår. Men man längtar så otroligt mycket efter värmen och våren, man vill så gärna tro att den kommit för att stanna.
Just den här dagen hade jag en stund med båda mina flickor, och vi firade med vårjackor och glass på torget.
Våren stannade en vecka innan vi fick en brutal påminnelse om att all snö och kyla inte var riktigt färdiga ännu..:)
 

brorsbarnen

Var bjuden på middag hemma hos min bror, då passade jag på att rå om brorsbarnen lite.
Ally har börjat rita huvudfotingar och det är väl det finaste som finns!
Williot är inte blyg för mig just nu och han är så himla fin.
 

Eskefeurat

Vilken trevlig kväll!!
Började med att hela stora familjen gick ut och åt, efter maten var det dags för Eskefeurat!!
Har inte hört dem tidigare, men oj vad bra de var!!
 
Från Wikipedia:
Euskefeurat är en musikgrupp från Piteå som bildades 1977. Bandet kallade sig först Contraband och medverkade 1977 på skivan Norrbottensplattan 1 med låten Euskefeurat, men bytte sedan namn till just Euskefeurat, som på pitemål betyder ungefär olustig.
Bandets medlemmar har varierat under årens lopp. Nuvarande uppsättning består av Ronny Eriksson, Bengt Ruthström, Dan Engman, Per Isaksson och Robert "Rufus" Lundberg. Stefan Isaksson förlorade sin kamp mot cancer och gick bort 5 augusti 2013. Bandet har rekryterat Piteå-trummisen Kenneth Berg under slutet av 2013 på trummor.
Bandets musik kan kategoriseras som progg eller folkrock. Texterna är ofta kopplade till Norrbotten och Piteåtrakten. Euskefeurat sjunger många sånger på pitemål. Flera texter är politiska med samhällskritik från vänsterkanten. Humorn får inte glömmas bort i en beskrivning av bandet, både mellansnacket på konserterna och många av låtarna präglas av denna. Ronny Eriksson har även på egen hand uppträtt som stå upp-komiker.

RSS 2.0