Fågelmat

Nu har fåglarna fått upp sin mat. Skulle vilja ha ett större fågelbord, ett som ser ut som ett timrat hus.
Har kikat runt lite, men de jag har hittat är väldigt dyra. Kanske kan jag övertala maken att bygga ett sånt som jag vill ha?
 

Keso, oturskissen

Keso har otur med sina sår han fått i slagsmål. Många har vi lyckats sköta själva och de har läkt fint. Men så fick han en stor böld på kinden som sprack och vi kände att det var läge att en veterinär tittade på honom.
Stackars killen fick lugnande och blev rakad. Såren tvättades ordentligt och han fick en kur med metacam.
Veterinären var slarvig med rakapparaten och tog ett gäng morrhår i farten..:/
Men nu har allt läkt fint och jag hoppas han slipper flera slagsmål och sår.
 
 

majsen igen

Nä...någon majskolv var det ju inte? Är det någon form av blomställning eller?
Jag måste nog googla på hur majskolvar blir till! :D
 
 
Uppdaterat: Jag googlade och har nu lärt mig att det som syns på min majs, är hanblomman. Honblommorna och majskolvarna ska komma i bladvecken och bli polinerade med hjälp av vinden.

Lyxigt arbetsläger i Piteå

Några fortsatte att snickra, någon började med maten och några (jag bland annat) satt framför brasan och drack prosecco! Så himla mysigt! 
Jag varvade proseccodrickandet med lite promenad för att Tassa skulle hålla värmen. Sedan blev det god middag inomhus och alla var trötta efter arbete och frisk luft.
 
Tidigt nästa morgon, var det dags för nästa gäng att vittja näten. De fick det tyngsta jobbet eftersom alla nät skulle tas upp och tillbaka till stugan. En vacker morgon! Det spelar liksom ingen roll vilket väder eller vilken årstid det är, här vid vattnet är det alltid vackert.
Under tiden de var borta, så satt vi inne och spelade crossboss bland annat. Sedan jobbade vi med renoveringen några timmar till innan helgen var över för den här gången.
 

Lyxigt arbetsläger i Piteå

Vi var bjudna upp till Piteå en helg. Temat var renovering av stuga och fiska sik.
Vi kom igång snabbt med att snickra, gräva och såga. Det är rätt trevligt när man hjälps åt. 
Jag hjälpte också till att sätta upp lite fågelholkar och städa bort höstblommor. 
Lunchen åt vi utomhus, stekt palt på murikkan. Finns inget godare än att äta ute, särskilt om man har jobbat lite fysiskt.
 
Senare blev det dags att åka ut med båten och vittja näten. Vi åker inte alla samtidigt, så Tassa fick stanna kvar på gården. Med varma flytoveraller är det skönt ute på havet, även om luften är kall.
Det är så vackert och vi hade turen att det blev helt vindstilla. Då blir vattenytan så slät och jag upplever den som ett böljande sidentyg.
Jag fick inte riktigt någon bild på den där sidenblanka ytan, jag kan ju inte sitta och fota när vi drar upp näten och jobbar. :D

När vi kom tillbaka och skulle börja rensa fisken, så kom Tassa emot oss med viftande svans. Jag såg direkt att hon hade rullat sig i det gamla fiskrenset från morgonens fiske. Uäck!! 
Hon var så äcklig att det blev akut bad i havet. Lite människoschampo och iskallt saltvatten, en nödlösning som fick duga. 
Lite frusen blev hon, så vi lindade in henne i en filt och satte henne framför brasan. Jag tror att hon tyckte det var lite mysigt.
 
fortsättning följer...

Majsen

Titta på min majs! Ska det vara en majskolv som kommer eller vad händer?
 
 
 
 

Den soliga dagen i september

Ja, sommarens väder blev ju inte så bra. Såg fram mot september som brukar kunna vara en fin månad vädermässigt. Men nä....inte många soliga dagar då heller.
Men en av dagarna lyckades jag fånga! Solen, kaffe, Tassa, lite svamp och en stubbe att sitta på! Underbart!
Bildbomb.
 Hur en dålig dag snabbt kan vända

.....När dottern kommer hem med pizza och bjuder på lunch, för att sedan följa med ut i skogen där vi hittar massvis av svamp! Det blev ju en toppendag i alla fall!
 

Hösten är här

Nu är det slut på säsongen i uterummet. Blev tidigare i år, det är helt enkelt för kallt ute.
Klipper ner gurkplantan och physallisen, tar in de sista tomaterna och morötterna.
Min majs är helt enorm! Den måste vara 180 cm hög minst! Tror att jag ska kika efter annan majs nästa år, det ska ju finnas plantor att köpa som ger god majs.
Hittade årets första trattkantareller för två veckor sedan, hoppas på att få plocka mycket i år!
Sist en bild på ett litet rådjur som betade bakom vår lekstuga. Gulligt!
 

RSS 2.0