Nytt till målandet

Lite nytt till mitt målande.
 
 
 

Studentbalen

Dags för dotter nummer två att ta studenten! Studentbalen är en "stor grej".
Tillsammans med kusinen gjorde hon sig redo med håruppsättning och finklänning. Så vacker, så vacker!! 
Jag var med och fotade lite innan dom gav sig iväg till balen.
 
 

stormvindar

9 juni, en dag det var väldigt blåsigt tyckte jag. Det blåste så hårt att det knakade i huset.
På kvällen när vinden mojnat gick jag ut och kikade.
Vårt pilträd hade tappat en massa grenar, det var liksom ett "hål" i trädkronan.
Så upptäckte jag att vårt äppelträd blåst omkull!
Nu var det visserligen vårt förkrympa äppelträd som aldrig ger frukt och aldrig växer på sig. Ingen större skada skedd.
Kvällen blev vacker och det var så fint ljus, som om att solen aldrig går ner på riktigt liksom. De sista bilderna är tagna 22:30 på kvällen!
 

En ny bro!

När jag hade arbetshelg fixade maken snabbt en ny bro till oss. Den förra var väldigt liten, (det var svårt att stå kvar på den när man öppnade dörren)dessutom lika gammal som huset och väldigt sliten.
Nu blev det som en mindre altan, där det finns plats att ha en stol eller två. Jag är mycket nöjd!
 
 

Övervuxen rabatt och försommarblomster

På lördagen efter min examen, vaknade jag med en underlig känsla. För första gången på två år, hade jag en ledig dag utan att några studieuppgifter skulle göras.
Jag tog in en kvist från äppelträdet, sedan tog jag tag i den övervuxna rabatten på baksidan. :-)
 
 
 

Överraskande mycket uppvaktning!

Jag hade sagt till alla att jag inte ville ha någon uppvaktning för min examen. Dels hade vi ju en student att fokusera på i familjen, dels var jag helt slutkörd och dessutom var ungdomarna upptagna på Umeås brännbollsyra hela helgen.
Men maken kom hem med blombuketter och en ros på stam, både från honom och barnen, och svärmor hade skickat en tomatplanta.
Maken ordnade en sån underbar plockmiddag och öppnade en flaska prosecco på kvällen.
På söndagen var det sedan morsdag och jag överraskades med underbara blommor till uterummet av mina svägerskor. Döttrarna kom med en bukett rosor och ett kort som lovade hotellfrukost ensam med dem. Jag blev så rörd, så fint av alla!
 

Examen!

Så var vi då framme vid examensdagen!
Efter två år med studier, tog jag examen som Demens och Äldrepsykiatrispecialiserad undersköterska!
Jag är stolt över min utbildning och den kunskap jag har förvärvat! Jag är också stolt över att jag orkat genomföra 50% studier utöver att jobba 75% på mitt vanliga jobb samtidigt!
Examenslunchen som skolan bjöd på, serverades på Medlefors folkhögskola under högtidliga former. Tre rätter, fina tal och en hel del tårar.

 

Vitberget i Skellefteå

När vi kom tillbaka från studieresan, var det vackert väder och jag gav mig ut på en ordentlig bergspromenad efter leden för cross country på Vitberget intill campingen.
De första myggorna hade kommit och det var väldigt varmt i luften.
 

studieresa

Denna avslutningsvecka var det även inbokat en studieresa till Luleå. Mycket trevligt med abonnerad buss och busschaufför. Vi bodde på Scandic hotell en natt.
Resan innehöll en mängd studiebesök och föreläsningar. Vi fick bland annat se Luleås nyaste äldreboende och vi fick höra om uppfinningar som kan underlätta för demenssjuka personer. Vi fick också en otroligt inspirerande föreläsning om hur Luleå kommun ser på karriärvägar och utvecklingsmöjligheter för undersköterskorna. Det var mycket glädjande att se hur de hade tillvaratagit demensspecialicerade undersköterskor och deras kunskap.

Vi hade lite ledig tid, då vi passade på att kika på Luleå centrum, men jag med mitt obefintliga lokalsinne lyckades ju gå vilse. Tur jag hade bra sällskap!
På kvällen på hotellet hade vi gemensam middag med mat och dryck, tävlingar och underhållning. Oj, vad jag kommer att sakna den här klassen och tiden under utbildningen!
 
 

Doften av hägg

Under min Skellefteåvecka började häggen slå ut. Jag tar ofta en promenad på min lunchrast och det var så härligt nere vid älven där doften av hägg slog emot mig.
 
 

geocaching i Skellefteå

I slutet av maj, gjorde jag min sista studievecka uppe i Skellefteå. Första kvällen den veckan var jag ute på en fin cachingrunda. Jag hittade inte så många cacher, men fick en lång promenad i alla fall. :-)
 
 

dagen efter kvällen före.

Vi var uppe tidigt, jag och väninnan. Fixade lyxfrukost och njöt av den.
Sedan åkte vi iväg för att lag och fixa till några av våra geocacher som farit illa under vintern.
Vi upptäckte även att vi missat att ta en geocache som inte alls var långt borta.
Älskar kreativa människor som fixar så här med cacherna. När man öppnade lådan spelades julmusik från högtalaren i trädet. 
 
 

Målar och tjejkväll

I slutet av maj bjöd jag hem väninnan för en övernattning. Jag hade beordrat min familj att hålla sig borta, så ungdomarna sov i stan och maken passade på att åka på fiskeresa.
Vi åt en god tre rätters middag och hade så trevligt, drack prosecco och blandade drinkar. Sedan målade vi en stund och det är kul att kika i varandras målarlådor för att jämföra och låna.
Men mest pratade vi, faktiskt långt in på småtimmarna! Mycket trevligt!

 

Vindruvor

20/5-2016
Nu ni!!
Jag har länge drömt om vindruvor i uterummet. När jag har läst på, så förstår jag att vindruvor helst vill växa på friland, inte i kruka. Men det blir ju svårt i vårt uterum när vi har helgjutet golv.
Men nu har jag bestämt mig för att prova i kruka i alla fall. Visst vore det lite häftigt med en klättrande vindruve-ranka i taket?
Om jag får vindruvor har jag ingen aning om, det blir ju problem i ett uterum där inget kan polineras.
Jag köpte en svagväxande sort (vet inte vad det innebär?) som tål frost och alltså kan stå kvar i uterummet året runt. Blå vindruvor ska det vara om det kommer frukt och det står på lappen att den är självfertil. (vet inte vad det innebär heller, men jag hoppas att det betyder att det kan komma vindruvor utan polinering.)

Jag köpte också björnbär, mest för att prova och för att den var så vacker. Jag får väl uppdatera er om hur det går med mina växter. :-)
 

Kira

Lite mobilbilder från skogen 20 maj-2016
 

webbkurs

Jag har gått en 4 timmar lång webb-baserad kurs i Palliativ vård.
Alla på vår arbetsplats är ålagda att genomföra den och även göra slutprovet. Jättebra tycker jag.
 

Nytt att måla

Var på Ica och såg den här boken. Kul med lite nytt att måla i.
 

Målarbok för vuxna

Målat några hus...
 
 

grönt är skönt!

Har börjat inreda uterummet med lite blommor. Köpte ett gäng kryddor och insåg att jag hade andra sorter förra året, så nu stämmer inte namnen på mina fina pinnar som man ska stoppa i krukan. Nåja, jag har Citronmeliss, Mynta, Persilja och basilika. De är de viktigaste kryddorna. De få blommor som överlevde övervintringen inomhus, har fått komma ut. Men de ser inte mycket ut för världen, får se hur det går för dem i år. 
 

Ny målarbok

Min nya målarbok är så vacker på utsidan! Den gör sig bra om den ligger framme på soffbordet t. ex.
Valde ut en bild med svampar från den boken.
 

Pulled chicken

Målat klart en bild igen. Den här gången med akvarellpennor. Har inte riktigt lärt mig att använda den med vatten, så jag har bara målat torrt, vilket funkar fint också.
Alla maträtter som börjar på Pulled blir goda. Oftast äter vi ju älgkött, ett helt perfekt kött för långkok. Men den här gången gjorde vi på kyckling.
 

Vardagslyx

Nu har säsongen i uterummet börjat igen. Vi har nästan inte varit där alls i vinter, eftersom vi har problem att få golvvärmen att fungera ordentligt. Men nu behövs ingen golvvärme och vi är mer i uterummet än i vårt nyrenoverade vardagsrum!
 

Kvalitetshäng och bio

Flickorna mina frågade om vi inte skulle följas på bio en kväll. Det var en rolig och bra idé tyckte jag.
Köpte oss lite sallad och dryck som vi åt i dotterns lägenhet innan vi åkte till bion.
Dotterns två katter (Keso och Kiwi heter dem) är alltid med, man får inte vara rädd för lite katthår i maten! :-)
Vi såg djungelboken i 3D och jag var omåttligt road över glasögonen!
En superbra film och en superhärlig kväll!! 
 
 

Geocaching

Första maj var vi inte ute och demonstrerade, nä, vi hade annat för oss.
I min lilla by finns det inte så många geocacher, så när vi fick nys om en nysläppt cache åkte vi genast för att ta den.
Tänk att jag har bott här i hela mitt liv och hittar fortfarande ställen som jag inte hade en aning om! En fallfärdig övergiven stuga bara två meter från vattnet. Den tomten skulle jag inte tacka nej till!
Senare samma dag, hade jag ärenden i stan och tog med mig väninnan som sällskap. Vi lyxade till med gofika och fick en lång pratstund tillsammans.
Efter att ärendena var avklarade tog vi en lustig geocache intill. Roligt med lite byggsats och räknande.
 
 
 

Målarbok för vuxna

Hittade lite bilder från målandet igen!
Jag har också jobbat med en påfågel, men den kan jag inte visa eftersom det är en utmaning tillsammans med en vän.
 
 

Tassa

Tassa passar så bra in i vår inredning, hon skulle ju vara sponsrad av Ingvar Kamprad tycker jag!
 

Min framtid på 3 minuter

Beställde även den här boken på Adlibris! Tänker mig att den kanske passar mig som har skrivit dagbok i hela mitt liv. När jag har tagit examen, börjar mitt nya liv - då ska jag börja skriva i den här!
 

Lite nytt för målandet

Jag har ju studentrabatter så länge jag studerar, passade på att utnyttja dessa med en beställning på Adlibris.
 

Sixten

På väg hem från Kittelfjäll, var det några i familjen som stannad eför att hälsa på Sixten! <3
Jag och maken tiog vägen genom Lycksele i stället och jag köpte mig en ny målarbok! :D
 

Kittelfjäll igen del 5

Det här var den sista dagen som vi var precis alla familjemedlemmar samlade i stugan. 15 personer och två hundar, knökte vi in i en 12-bäddars stuga! Trångt och hjärtligt, vi hade till och med en luftmadrass i bastun! :D
Jag och Tassa valde att promenera den här dagen. Det blev en ordentlig långpromenad med brant stigning upp efter skoterleden!
Jag blev glad när jag kom förbi en kallkälla, med tillhörande porslinsmugg dessutom!
Alla ungdomar hade varit på hotellets nattklubb på natten, men trots lite huvudvärk ocrkade de leka med de små under dagen. Det är så härligt att umgås så här med alla ålderskategorier.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På hemvägen var det inte lilleman som blev trött i benen, hans energi tar aldrig slut, utan hunden fick åka i vagnen i stället.
hela veckan hade vi delat upp matlagningsansvaret, så alla hade varsin måltid. Ett bra upplägg för att inte en ska ta på sig att stå vid spisen jämt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag hoppas att vi kan boka en vecka till under nästa vinter. Kittelfjäll är verkligen en plats jag gillar! 

Kittelfjäll igen del 4

Vet inte riktigt hur det blev med den här dagen, men jag har inga bilder från vad vi gjorde? Undrar om det inte var så att de flesta var i skidbacken?
Men jag och Ally plockade i alla fall tussilago och satte i en vas som hon tagit med speciellt för det! <3
 

Kittelfjäll igen del 3

Den här morgonen vaknade vi till en lite vitare värld. Det hade kommit någon mm snö under natten, men det blev snabbt plusgrader, så det tinade bort. Här är ett av mina målar-alster under veckan också.
Vi åt en lång frukost, sedan packade vi för att äta lunch ute. Vi har köpt ett mackjärn, så att man kan göra toast över elden, det var en höjdare! Jag hade också gjort vintoddy i en termos, en ny upplevelse! Smakade lite som Gluewein som vi drack i Berlin.
När solen var framme, blev det så varmt att man kunde klä av sig. Det är nåt speciellt med att sitta i en snödriva och sola i fjällen!
På kvällen kom det flera familjemedlemmar till stugan och jag fick sällskap av Ally, vid mina målarböcker! 
 

Kittelfjäll igen del 2

Tänk att få vakna till den här utsikten!! 
Hela den här veckan, vaknade jag supertidigt, smög upp före alla andra och satt och målade i mina målarböcker med en kopp kaffe. Det var verkligen kvalitetstid måste jag säga. Jag älskar min familj och min släkt. Men när man umgås så intensivt och bor så inpå varandra, är de här ensamma stunderna värda mycket.
Den här dagen hade vi planerat en lite längre skotertur. Vi hade tänkt att vi skulle åka till sjön Virisen, där det finns en restaurang som är med i Whiteguide. Där ligger den mitt ute i väglöst land (nästan väglöst) och enklaste sättet att ta sig dit, är med skoter.
Nere i byn Kittelfjäll, var det väldigt lite snö, inget skoterföre alls! Tussilagon blommade till och med. :D Men bara en bit upp mot fjällen, var det kvar metervis av snö och skoterföret där var inget att klaga på.
 
Eftersom det var så svårt att köra skoter nere i byn, valde vi som skulle åka bakpå, att gå en bit, kanske 1 km, för att komma till en plats där skoterleden höll bättre för oss.
Vädret var helt fantastiskt den här dagen!
Vi stannade ofta, både för att prata, men också för att utsikten var helt magnifik! Jag har tyvärr inte koll på vilken fjälltopp som är på vilken bild. Mitt lokalsinne är inte det bästa...:-) Grönfjäll, Borkafjället mm, ja de som ligger intill Kittelfjäll.
Så när vi kom fram till Restaurangen i Virisen, så möttes vi av beskedet att den var stängd för ett bokat sällskap senare....:O Snopet!
Vi fick gå in och låna toaletten, sedan gick vi och hälsade på getterna, dom föder upp egna getter på gården.
Vi hade ju inte med oss så mycket mat i ryggsäckarna eftersom vi tänkt äta våfflor här.
Men vi hade ved och korv och kaffe, så inte behövde vi vara hungriga. Slog läger nere på sjön och kokade kaffe och njöt för fullt!
 


 

RSS 2.0