Härligt vinterväder

Det är svårt att undvika vintern när man bor där jag bor. Jag är inte alls överdrivet förtjust i vintern, men de här vackra, gnistrande dagarna i januari är rätt härliga i alla fall!!
Om jag kunde, så skulle jag byta ut november och december mot ett par extra månader i maj och september. :-)
 

Fyrfota djur

Häromdagen när jag var ute och gick, så såg jag spår av vad jag trodde var älgar. Jag fotade spåren och visade maken, för det var helt nära vårt hus och jag blev förvånad över att jag kunde räkna till spår av fyra djur. Jag tyckte dessutom att spåren ute på åkern inte riktigt stämde med hur älgar brukar göra.
Men så två dagar senare, fick jag se en ren, en vit ren! Då förstod jag att det var renar som gjort spåren..:-)
Renen är fotad då jag befiner mig bara 300 meter från vårt hus och jag såg senare att det var spår helt utanför vårt hus också.
 
Jag ber om ursäkt, det är fotat med mobilen och jag ser ju nu att man knappt ser renen! Vilken tur att jag skrivit vad som är på bilderna! :O
 
 

Morots och halloumibiffar

Fick tips av en kompis på dessa biffar. Vansinnigt goda och enkla att göra. Testa själva!
 
Receptet finns på Icas hemsida. Här!

 

Isbanan i Tavelsjö

Vi har några eldsjälar i byn, som förra året plogade upp en lång skridskobana på sjön. Den blev omåttligt populär!
I år har de utökat, kommunen har bidragit lite med maskiner, men annars är det mest ideellt arbete.
De plogar och grejar ibland hela nätter och får inte ett öre betalt. En eloge till sådana människor!
Jag har suktat efter att promenera på den där isbanan, men ryggskottet kom emellan.
Men så en lördag, hade jag både möjlighet och ork.
Hela slingan är 2 mil lång, men det är plogat i form av en åtta, så man kan välja hur långt man vill färdas.
Det här är bara en dag efter det stora snöovädret, så de hade inte hunnit plga riktigt färdigt på min sida av sjön.
Se så vackert!

Hela min promenad blev 7,5 km, jag har ju en bit att gå innan jag kommer ut på sjön också. Ett vackert konstverk blev det av en isklump i solsken! 
 
Är ni nyfikna på isbanan, så leta efter deras sida på fb, den heter Tavelsjö AIK isbana. Där finns all information ni behöver. Nu går det även gratis buss från Umeå varje lördag! (som Umeå Energi sponsrat till tror jag)
 

Övningar att göra vid ryggskott

När jag fick mitt ryggskott, så var det de här övningarna som hjälpte mig i det akuta skedet. Jag kunde ju inte göra rörelserna fullt ut, jag gjorde bara tills det gjorde ont.
Sedan var jag till en naprapat två gånger och efter det har jag fortsatt med övningarna, till exempel efter en dag på jobbet, eller ibland på morgonen om jag känner mig stel.

 
 
 
 

Snöstorm

Så kom det snö i mängder, i form av snöstorm. Just under stormen är det inte så kul, men när plogbilarna hunnit göra sitt job så blir det fint.
Stackars huskatten Musse på jobbet, han blev lite överraskad när han hoppade ut i snödrivan. 
 

Keso

Haha! Konstigt det där med djuren. När jag kollar igenom bilderna i telefonen, så inser jag att det är mest Keso. :D
Skyller på att dottern vill att jag skickar bilder på honom. Jag brukar skicka en "dagens Keso" nästan varje dag till henne.

 

Ryggskott

Hm...det onda i ryggen visade sig vara ett riktigt ryggskott. När jag vaknade dagen efter, kunde jag inte gå eller klä på mig, så fruktansvärt ont!! Har aldrig haft ryggskott tidigare. Det kändes som att alla muskler i ryggen hade ständig kramp och i mitten satt det en kniv rakt in! 
Usch så hemskt!
Hela helgen var hemsk, försökte ligga på värmedyna och gå lite försiktigt. Till slut googlade jag och hittade några rörelseövningar jag kunde göra lite halvdant på yogamattan.
Men det blev att åka till en naprapat som fick fixa till mig. Jag var helt sned i bäckenet och han gick igenom hela kroppen. 
Blev genast bättre, men var till honom två gånger. 
Han ordinerade långa promenader och jag känner ju hur bra det är för ryggen. 
 
 

Födelsedagsmiddag

På min födelsedag hade jag bokat bord på Harriets. En restaurang som funnits ett tag i stan, men jag har aldrig varit där tidigare. 
Mycket god mat och sån service! 
Det blev en trevlig kväll, men inte så lång. Jag hade nämligen väldigt ont i ryggen och att sitta var nästan det värsta.
 
 
 
 
 
 

Jo,men, han är rätt fin...

...Den där Keso! <3
 

Olycka

Julaftonskvällen slutade vädligt tråkigt. Tassa var ivrig när hon skulle ut och rastas och fastnade med en klo i gallertrappen hemma hos svärföräldrarna. Först trodde jag att vi skulle vara tvungna att åka akut till jourveterinären, det ser ju väldigt illa ut då det blöder så mycket. Men när jag kunde undersöka bättre så bestämde vi att avvakta. Dagen efter kontaktade jag jourveterinären på telefon och han gav oss rådet att vänta tills det blev vardag. Tassa hade inte speciellt ont, annars skulle vi ju ha åkt.
På första vardagen fick vi tid hos veterinären och nu är hon bra i klon :-)
På kvällen den dagen, gick vi på bio nästan hela släkten! Vi såg 101-åringen. Den hade fått dålig kritik i tidningarna, men salongen var fullsatt och jag tyckte då att den var bra!

 
 

Keso

Första dagarna Keso var hos oss, så ville han mest vara på "sitt rum". Vi har hans kattlåda och matskålar i ett av sovrummen, som vi stängt för med en barngrind, så att inte Tassa ska komma åt det.
Men han tinade upp allt mer. Här ligger han på köksbordet och jag försöker skriva i den nya almanackan för 2017. Vad är det med katter och skrivande pennor?
 
 

Julhelgen

Julaftonsmorgon försökte vi ta julbilder på Tassa och Keso, det gick väl så där...:-)

Tog inga mer bilder under julaftonen, vi åkte till svärfars och fikade, såg Kalle, åt mängder med mat och sånt man brukar göra på julaftonen.
På juldagen åkte vi dit igen och då tog jag visst nån bild. 
Vi spelade spel, både "Åsna" som vi alltid spelar som avslutning på middagarna där och så det nya julklappsspelet "Alias" som spelas ungefär på samma sätt som med andra ord.
 
 
 
 

Julfirande

Julhelgen anlände och jag var ledig och hemma för första gången på många år. Jag brukar ju välja att jobba, det har blivit min lösning på julångesten. Att fira jul på jobbet är väldigt mysigt. Men i år var jag ledig som sagt och det var faktiskt jobbigt. 
Båda döttrarna valde att jobba, inte för julångesten utan för att det är bättre betalt att jobba storhelger.
Två dagar innan jul, så kom de hem sent på kvällen och sov över. Vi gjorde vårt eget julmys!
Vi såg filmen "Bridget Jones baby" och åt ostbricka och drack glögg.

Att vakna dagen efter med båda barnen hemma, var jättemysigt! Vi hade "julaftonsmorgon" och öppnade julklappar, sedan åt vi lyxfrukost som varade så länge att det blev lunch! :D
 
Nu var det bara eftermiddag kvar av dagen och alla pysslade på med sitt. Promenader, långduschar, bakning, en sväng till farmor mm. Så härligt att ha dem hemma..:-)
Vi gjorde god middag och åt tillsammans innan flickorna åkte tillbaka till stan. 
Dottren hade gjort en pepparkakscheesecake som var väldigt god förresten!
 


 

Keso har flyttat hit

Dotterns katt Keso, bodde ju här när han var liten, men när hon sedan fick lägenheten i stan, så flyttade ju han med dit. Vi har varit kattvakt någon enstaka gång, men annars har han blivit en riktig stadskatt!
Keso har trivts bra och ganska snart fick han ju en liten kattkompis när dottern skaffade Kiwi.
Sedan blev det inte bara katt som införskaffades, utan även pojkvän..:D Nu i höstas flyttade dottern in hos pojkvännen och tog katterna med dit. Det var lite besvärligt i början, men allt gick bra.
Men stackars Keso drabbades av urinstenar och blev ordentligt sjuk. I samband med det, så började han också kissa inne och det är ju väldigt vanligt när det handlar om urinstenar.
Keso fick hjälp hos en veterinär, urinstenarna är borta och han äter specialfoder. Men dessvärre slutade han inte att kissa inne..:(
Dottern försökte verkligen allt, bytte kattlådor, kattsand, köpte fler lådor, möblerade om hela lägenheten, rådfrågade veterinärer och andra kunniga, testade att skydda möblerna med spray och annat. Men det blev tyvärr ingen förändring och det kändes som att lösningen till slut skulle vara avlivning..:O
men som ett sista försök, så frågade dottern om inte Keso kunde få flytta hem till oss och vi sa att det kan vara värt ett försök i alla fall.
Den 20 december flyttade han hem och har aldrig kissat någon annanstans än i sin låda! Det verkar som att det fungerar? :D
Keso och Tassa fungerar också bra ihop, så det ser ut som att han blir kvar här <3
När det blir varmare ute, så ska han få börja vara utomhus, när man bor som vi på landet, så tycker jag att katterna ska få vara ute och kanske fånga en råtta eller två.
 

Familjemiddag

På min sida av familjen är vi nu 16-17 personer. Vi lyckades ordna så att alla kunde komma till oss och äta innan jul. Vi hade lite knytkalas, så jag behövde inte stå för all mat. Vi dukade långbord och det var inga problem att rymmas 16 personer i vardagsrummet!
Och fler kommer vi ju att bli, alla våra ungdomar har inte fast sällskap än och längre fram får man väl vänta barnbarn till mig eller någon av mina bröder..:O
men först och främst kommer det en liten bebis i april, det är min bror som ska bli pappa för 5:e gången! Ska blir så mysigt med bebislukt igen! <3 
Vi spelade julklappspelet, en snäll variant som passade även de små barnen. En väldigt trevlig kväll, jag är så tacksam över dessa människor i mitt liv!
 
 

Hälsosammare liv?

I mitten av november startade jag och maken en utmaning! Vi har båda lagt på oss några kilon och midjemåttet har hamnat utanför trivselkänslan. 
Jag ändrade genast lite i min kost, plockade framförallt bort chips och ostkrokar, läsk och godis. 
Jag har även en app i telefonen som heter MyfitnessPal som jag har använt tidigare för att hålla koll på min egen statistik och om jag är nyfiken på kaloriintaget.
Jag laddade hem en ny annan app som heter 30 day fitness challenge, som går ut på att man gör dagliga träningsövningar. 
Vi får se hur det går, hittills har det svängt både uppåt och neråt i vikt och midjemått...:-)
Maken skulle börja träna på gym, men det är först nu senaste veckan han kommit i gång med det.
 
 

Stockholmsweekend! del 4

Vi tog sovmorgon på hotellet och sedan en lång frukost! Efter frukosten blev det bara lite strosande på en liten marknad innan det var dags att dra sig mot flyget. Jag känner mig rik och lyckligt lottad som har så fina vänner som Linda och Patrik!! 
 

Stockholmsweekend! del 3

Vi gick tillbaka till hotellet för att vila och fräscha upp oss lite innan kvällen. hade bokat bort på en restaurang jag hade fått tips om, den lät väldigt spännande! Vi bokade bordet sent, både för att vi åt så sen lunch, men också för att vi skulle ha gott om tid på oss att gå dit.
Restaurangen heter Pane Vino och ligger på Södermalm, det var väl kanske 4-5 km att gå från vårt hotell.
På vägen dit, såg vi lite fina juldekorationer i form av lysande älgar nere på "plattan". Var inte så lätt att fota dem.

Vägen till restaurangen blev sedn en naturlig pubrunda, där vi stannade för vätskekontroll ett par gånger.
Väl framme på Pane Vino, var vårt bord inte riktigt klart, så vi satte oss i baren med lite prosecco och hade fin utsikt över allt gott som tillagades och serverades.
När vi sedan fick vårt bord, hade vi redan tänkt ut vad vi ville äta. Och jag säger bara det, vilken mat!!! Det var kanske inga budgetpriser, men maten var värd varje krona - så underbart gott!! 
Rekommenderar verkligen den restaurangen och får jag bara möjlighet, ska jag besöka den igen!
 
Mätta och belåtna och med en hel del vin i kroppen, så blev det tunnelbana hem till hotellet. Vilken härlig dag! Så intensiv och med så mycket fint tillsammans med goda vännerna! Somnade ovaggad kan jag säga..;-)

Stockholmsweekend! del 2

Efter Abba-muséet, blev det till att skyndsamt leta reda på en restaurang för lite mat - för nu var vi hungriga!
Vi hittade en fin restaurang och med ett glas vin till maten, så blev vi fulla av ny energi! 
Gick förbi Kungsträdgården och skridskobanan där, så fint med lamporna och alla glada skridskoåkare mitt i stan!
Sedan råkade vi gå förbi en tjusig bilaffär där vi gick in och låtsades vara spekulanter på en splirrans XC90 eller vad de heter. (Men vi behövde ju bara värma oss lite ) 

Så här i december är ju varuhuset NK en riktig sevärdhet! Vi gick in och kikade lite, men bäst var nog skylfönstren i alla fall. Synd bara att det var så mycket folk och trångt framför, jag hade gärna tittat lite mer.
 
 
 

Stockholmsweekend! del 1

i december åkte jag och maken till Stockholm för att möta upp våra vänner från Norrköping. Det tar ungefär lika lång tid för oss att flyga dit, som det tar för dem att bila från Norrköping.
Vi checkade in på hotellet och tog en promenad till Djurgården. Vädret var strålande och vi kikade lite på adventspynt innan vi stannade för en smörgås och lite glögg.

Det är så bra med våra vänner, vi bor ju så långt i från varandra, så vi ses väldigt sällan. Nu var det exakt 2 år sedan sist! Men vi fortsätter  bara att prata där vi slutade sist. Så lättsamt och naturligt, det här är vänner som man verkligen känner sig bekväm med!
Vi knatade vidare mot vårt mål för dagen - Abbamuséet!!

Det kanske inte syns så bra, men det är jag som är Agneta och Linda är Frida! :D
Abbamuséet var stort, det tog flera timmar att gå igenom och kika på allt!! Väldigt intressant på alla sätt och hur mycket information som helst!
Efter ett tag, var jag tvungen att sortera lite i informationen och allt jag såg, det blev rätt fullt i mitt huvud. Jag började också ångra att vi inte åt lunch innan, huvudvärken smög sig på.
Men jag är så glad över att vi fick se och uppleva det här!
 
 
 
 
 

RSS 2.0