God mat och soffmys

En helg som bestått av promenader, soffmys och god mat!
En god förrätt och oxfilé ena dagen. Kyckling-grillspett, (med de nya grillspetten från Mannerström) ugnsbakad sötpotatis, kaffe och konjak - vilket lyxliv!

Ja, de nya grillspetten då. Det jag tyckte var så fiffigt med dem, var ju att det fanns hållare så att köttet inte skulle ligga direkt på gallret och fastna.Men maken glömde bort det och la dem på gallret som vanligt. :D
Så vi har nog inte riktigt testat dem än...:D
 
 

Dessa skoterspår

Jag är så glad över skoterspåren på vintern. Det gör att vi kan promenera lätt i skogarna och lite överallt. 
Den här dagen var jag lite sent ute, solen höll just på att försvinna. Men vi fick oss en trevlig runda och Tassa är så glad när hon kan springa lös.
Jag invigde mina nya benvärmare som svärmor stickat till mig!! Jag har önskat mig sådana, att använda som snölås mellan skoskaft och byxben, och så värmer det ju skönt också!
Jag fick två par i dessa underbara färger! <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Glasdropparna!

Nu har jag planterat i glasdropparna jag köpte! Det blev så bra, precis som jag hat´de tänkt mig.
I den ena droppen har jag en blomma som är släkting med plättar på tråd, men heter något annat?
Den andra fick några kvistar murgröna. (de som jag stulit tidigare, stulna skott växer bäst sägs det)
Det var lite trixigt att plantera, då hålet är ganska litet, man får inte in handen där. men jag tror att jag fick till det.
Nu ska vi bara hoppas att blommorna överlever också. :D

 
 

Tulpaner i låg vas

En tulpanbukett som börjar bli ful i bladen. Jag fyller upp iskallt vatten i Ikeas låga vas Cylinder. 
Strör lite glaskross-dekoration i botten, snittar tulpanstjälkarna rejält och tar bort nästan alla blad.
Så lever den vidare i flera dagar! 
 
 
 

Mannerström och Monstera

Maken kom hem med en present han hade fått. Handdukar och grillspett. Jag tyckte att grillspetten var perfekta. Så smart med de där kanterna att lägga spetten på, för det brukar ju alltid fastna i grillgallret annars. Det ska bli spännande att testa dem när grillsäsongen startar.

Jag har köpt två nya blommor också! små Monstera, jag kände först inte igen dem som Monstera eftersom de brukar ha de där speciella flikiga bladen. Men tydligen blir det inte flikar förrän plantan växt till sig och blivit äldre.
Jag har också stulit skott av murgröna, de tänker jag plantera i de där glasdropparna jag köpte.
 

Älgskav och kläm-mackor

Hade förberett för att äta lunch utomhus, men tiden rann iväg och orken tröt. Så vi fixade vår lilla picknick i uterummet i stället som middagsmat.
Vi hade gjort egen älgskav som vi gjorde goda och matiga klämmackor av. Gick fint att grilla dem i kaminen.
Sedan hade vi så himla tur att äldsta dottern spontant kom på besök och åt tillsammans med oss.

 

En vårig tulpanbukett som maken fick av sina syskon och föräldrar till födelsedagsfirandet. I paketet var det nya fina träningsskor!
 

Ny vas (igen!)

Inne på Ikea fick jag syn på den här vasen. (Det är egentligen en ljuslykta) 
Tänker ha den till stora tulpanbuketter, men nu fick det bli rosor den här gången.
 
 
 

Ikea och Max

Det är inte ofta jag får med mig maken till Ikea. Men vi skulle titta efter en arbetsstol till mig. Jag sitter ju rätt mycket framför datorn och idag har jag bara en köksstol. Hittade en som var väldigt bra, men dessvärre fanns den inte inne på lager och de kunde inte se när den skulle komma in igen heller. 
Besvikna åkte vi därifrån, lagom till middagstid. Så vi svängde in på Max för att äta. Jag testade deras hallomiburgare med lökringar och barequesås. Den var god, vädigt god!
 
 

Williot 3 år!

När Williot skulle uppvaktas, bestämde vi oss för att ta skotern. Lite trixigt att packa presenten på skotern, men det gick.
Han blev så glad över balanscykeln vi köpt, kanske lite fel årstid men det går ju mot varmare tider.
 

På hemvägen fick vi sällskap en bit av min bror och 17-åriga brorsonen. En riktigt trevlig dag som innehöll både frisk luft och gofika.
 

Johan Glans och restaurang

När jag fyllde år fick jag två biljetter till Johan Glans, nu i mars skulle han ha ett par föreställningar här i Umeå. Jag hade inga förväntningar alls och blev lite förvånad, då jag insåg att han sålt slut på båda föreställningarna. 
Han är proffsig, vi skrattade gott i 90 minuter!! 
Det var fotoförbud, så jag som är så laglydig, tog bara två bilder innan föreställningen började.

Efteråt gick vi till en restaurang och åt en snabb middag, väldigt gott!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Att ta vara på tiden

Jag jobbade halvdag en dag och gick hela förmiddagen och suktade efter att få vara ute i det strålande solskenet. Jag skyndade mig hem 12:30, packade ryggsäcken med filt, kaffe, lakritspraliner och lite gott tugg till Tassa. Gick på skoterspåren ner till sjön och isbanan, men det mulnade på, började blåsa och var inte alls samma fina väder som det varit på morgonen.
Nåväl, jag gick mig värmen och vi stannade vid en brygga för att fika lite. Det blev en kort fika, för så fort jag satt stilla började jag frysa. 
Men vi fick frisk luft och kände oss lagomt urblåsta när vi kom hem igen.
 
 

födelsedag

Vi firade maken en dag i förskott eftersom flickorna skulle bort och jag hade styrelsemöte den rätta dagen. Han har blivit så himla duktig på att träna, blir oftast 2-3 ggr/vecka på gym med sina syskon. (Jag själv har tappat det helt igen efter ryggskottet, måste ta tag i det!!) 
Vi köpte honom en ny träningsväska och en riktig träningströja.
Jag köpte också rosor till honom på en icabutik, och han kom hem med rosor till mig från en annan icabutik, så det blev en vacker lite större bukett.
De rosorna sm jag köpte, var döda och vissna nästan direkt jag satte dem i vasen, men de maken köpte var mycket bättre kvalitet. Det är lite av ett lotteri det där med att köpa snittblommor.
 
 

Glasdroppar

Jag har letat efter hängande glasdroppar som jag vill ha blommor i. De jag har hittat har varit väldigt dyra eller väldigt fula. Så en dag fanns det ett par på en köp o sälj-sida på fb. Jag bad dottern om hjälp för att buda och hämta upp dem, eftersom hon bor i stan.
När hon sedan levererade dem hem till mig, så inser jag att de är mycket större än jag trodde och att de hade använts som ljuslyktor. (därav det sotiga glaset)
Men jag tror att det blir bra, ska bara diska upp dem och hitta lämpliga blommor att plantera.
 
 
 

Lek på skoterspåren

En av de bästa sakerna med vintern, är när man har skoterspår att gå på. Jag tycker att det är så tråkigt att gå efter landsvägen där jag inte kan ha Tassa lös. 
Här busar vi med snön, Tassa gillar när man sparkar upp lössnö mot henne.
 
 
 

Minikrukor

Jag har utökat mitt bestånd av minikrukor. Köpte de vita små krukorna på loppis för ett tag sedan och nu sitter det pytteplantor i dem.
Har aldrig haft så mycket blommor inomhus sedan innan barnen föddes? Kan det vara ännu ett substitut för att flickorna flyttat ut?
 

Keso, en rackarunge!!

Se, så mycket mitt älskade fikonträd har växt!! Det står fortfarande inne i rummet, jag vågar inte ha det i uterummet än för kylan och det är lite för tungt att flytta ut det varje dag, för att sedan bära in det på nätterna.
Men Keso den lilla rackaren! Han gräver i krukor..:( Hans favorit är visst fikonträdet, men han har några fler krukor som han gräver i också.
Jag har försökt att rädda det tillfälligt genom att tejpa över ett pappersark, verkligen inte snyggt!
Har bett maken att ordna lite hönsnät till mig i stället, men han glömmer hela tiden.

Nu har jag dessutom upptäckt att Keso gjort sina behov i gamla krukor med jord som står i uterummet. Det blir en intressant säsong där ute känner jag. Får väl näta in allt möjligt...

Mat och fika

Fick mig några värdefulla kvalitetstimmar med flickorna! Eftersom vi alla tre jobbar i vården, så har vi lediga dagar mitt i veckan och nu hittade vi en torsdag som vi var lediga tillsammans!
Vi möttes på Ikea för lite småsaker jag letade efter, sedan lunchade vi på Sen street kitchen. Jättegod mat!
Efter det behövdes något sött och gott, så det blev en fika på caféet intill.
 
 

Guldkrukor

Har fått för mig att jag vill ha guld-detaljer i badrummet. Testade lite hur det skulle bli med guldfärg på krukorna och jag gillar det. Får nog bli lite inköp framöver.
 

disktrasor!

Jag beklagade mig en dag, över att jag hade så dåliga disktrasor och hips vips kom det en present och ett gulligt kort i brevlådan! Jag blev jätteglad!
 

Så kom snön

Vi har ju gnällt om att det är lite snö i vinter, men nu har den kommit - snön alltså!
 

Älgfilé

Maken jagar ju älg i ett jaktlag, de tilldelas älgfilén efter turordning, så vi brukar få minst en älgfilé varje år. Ibland får vi fler.
Oftast är vi så rädda om den fina köttbiten att den blir liggande i väntan på rätt tillfälle. Men nu har vi bestämt att rätt tillfälle kan vara när som helst! Bättre att äta gott, bara jag och maken en vardagskväll - än att den ska bli bortglömd i frysen.
Har inget recept att dela med mig av, tillagade lite på känn.
 



Skotertur

Jag och maken tog en tur med skotern en dag. Underbart väder, så där att om man satt i lä var det varmt som en vårdag. Vi åkte inte så långt, men det var kul att komma iväg en stund och fika utomhus. Siktar på några fler korta turer här hemma innan vi ska upp till Kittelfjäll om några veckor.
 

Skyddskläder

Tassa fäller och Keso lossar väldigt mycket hår nu.
Jag har lagt filtar över soffor och fåtöljer, kanske blir det mindre att dammsuga då när fällningen är över.
Jag var på Rusta häromdagen och köpte en ny vas, en rund skål som jag tycker var fin.
Det var så passande då att maken kom hem med rosor samma kväll. 
 

Vila med Keso

Keso är egentligen ingen knäkatt, men han har börjat komma och lägga sig på filten när man ligger i soffan eller fåtöljen. Det är ganska mysigt faktiskt. :-)
 
 
 
 

Semlor och brieost

Yngsta dottern jobbade på mitt jobb en kväll, så då stannade hon för en fika innan hon skulle tillbaka till stan.
Maken hade köpt semlor, men jag tackade nej. Har ätit två semlor i år och det är gott, men det räcker liksom med två.
Jag tog i stället fram brieosten och fikonmarmelad, det måste ju vara bland det godaste som finns! 

(Ser ni Keso som försöker smyga sig upp på bordet?)

 

Tulpaner

 
 

Loppisfynd

Nja, fynd vet jag inte...rätt ordinära priser. Men jag hittade två amplar i vitt och en pytteliten hängande kruka (ska säkert vara värmeljus i den egentligen) 
jag har ju inga gardiner i vardagsrummet, utan vill ha blommor runt fönstret i stället. 
Två nya amplar med gullrankor i en annorlunda färg och så den lilla pyttekrukan. Jag tyckte dte blev fint.
Men så svårt det var att fota, det blev motljus från fönster och lampor...ja ni ser nog i alla fall.
 
 
 

Keso

Keso har testat på utelivet, men har är en försiktig kille. Han vågade sig inte långt från väggen och efter några minuter ville han in igen.
 
 
 
 

Loppisfynd

Jag och väninnan var på loppisrunda en dag. På en av loppisarna (egentligen en returmarknad) hittade jag dessa stora blomlådor på ben. De är helt nya, snickrade av personalen och såldes nu för halva priset. Jag fick två st för 450:-, det är bra pris.
Jag tänker ta dem till jobbet, för upphöjda planteringar är perfekt på ett äldreboende där många har svårt att röra sig. 
Maken blev inblandad, eftersom jag ville ha hjälp att hämta dem med släpvagnen...:D
 
 
 

tidig vår

Mitt fina fikonträd, som jag är så rädd om. Det ska övervintra svalt och mörkt för att tappa alla blad och få vila. Vi har haft det i vedrummet och jag har tittat till det då och då och gett en liten skvätt vatten nån gång. 
Men nu vid alla hjärtans dag, så ser jag att trädet börjat skjuta grönt och få blad igen!
Uj, uj, inte bra. Det innebär att jag måste ta fram det, men det är lite för tidigt för att kunna stå i uterummet då det fortfarande är riktigt kallt ibland.
De soliga dagarna har jag burit ut det, för att sedan ta in det på kvällen.
Hoppas det klarar sig, men tanken var ju att trädet skulle sova till mitten av mars.
 

RSS 2.0