Kroatien del 2

Dag två började med att gå ner till marknadsstånden för lite inköp. Jordgubbar som var bättre än våra svenska och nutella fanns på frukostbordet varje dag resten av resan. Ett bageri låg bara några hus från vår lägenhet, så nybakat varje dag. Stort utbud av goda youghurtar och massor med frukt.
I Kroatien kan man dricka kranvattnet, så det var första utlandsresan där man slapp släpa på vattenflaskor efter varje inköpsrunda. Vi var och lyssnade på resebyråns informationsmöte för att få lite bra tips, det fick vi! Vi ordnade också med en hyrbil för de kommande tre dagarna. Vi är inte mycket för att guidas runt, utan vill bestämma lite själva. *
Vi solade och badade lite på dagen och det blåste halv storm! (enligt ortsbefolkningen blåser det ofta på orten) Men vad gör väl det om det är 26 grader varmt, fast jag som hade valt kort klänning för dagen hade lite bsvärligt med att hålla den på plats..;-) Kvällen avslutades med ett rejält åskväder. Det blixtrade och dundrade och vi gick hem i ett skyfall som kändes som en varm dusch.

Stränderna består av småsten, men dom inte vassa stenar. Det är inga problem att ligga med bara handduken som underlag. Däremot finns det mycket sjöborrar och även om turiststränderna rensas lite, så bör man bada med badskor.
Glassen i Kroatien är i klass med Italiens glass, enormt god och serveras med diverse dekorationer, bilder på det kommer från en annan dag framöver.

Mera bilder för er som är intresserade, finns på min Pixbox-sida.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0