Vit kladdkaka




Vit kladdkaka med granatäpple.


Ingredienser:
100 g vit choklad
100 g smör
2 dl socker
150 g lättkesella
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
saft och skal av en halv citron

Creme fraiche glasyr:
2 dl crème fraiche
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 granatäpple till garnering

Gör så här:
Smält chokladen i vattenbad. Smält smöret.
Rör socker och kesella ca 5 min.
Blanda i choklad och smör i kesella blandningen, rör om.
Häll i citronsaft och skal, blanda.
Blanda de torra ingredienserna, häll i lite i taget i smeten.
Smöra en form med löstagbar kant och ströa den.
Grädda i 200 grader ca 25 min.


Låt kakan svalna. Blanda ihop crème fraiche, florsocker och vaniljsocker.
Bred glasyren över kakan. Dela granatäpplet och plocka ur kärnorna över kakan. Undvik det vita eftersom
det är beskt. Garnera kärnorna över kakan. Prova gärna att byta ut granatäpplet
mot bär av någon sort.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0