Hälsovinster

4 goda skäl att träna
 1. Vinster för Hjärtat 
  Din kondition är ett mått på hur bra ditt hjärta är på att pumpa runt blodet i kroppen. Hjärtat behöver underhållas för att behålla sin kapacitet och utmanas för att förbättras. Att träna tidseffektivt och att någon gång per dag få upp pulsen ger stora hälsoeffekter. Att få upp pulsen ger ökad blodcirkulation vilket förser hela kroppen med syre och näring och ger förbättrad cellförnyelse. Det förebygger även hjärt- kärlsjukdomar och högt blodtryck.

 2. Vinster för Musklerna
  När du aktiverar musklerna får de en signal att de fortfarande behövs, om de inte får sin signal om att de behövs ses de som överflödiga och börjar förtvina. Genom att använda musklerna ökar du rörligheten i kropp och leder. Blodgenomströmningen ökar vilket motverkar spända muskler och slaggansamlingar. Genom att aktivera de stora muskelgrupperna ökar även energiomsättningen i kroppen.  


 3. Vinster för Hjärnan
  Blodcirkulationen sätts igång när hjärtat får jobba vilket syresätter hjärnan och ger ökad koncentration, pigghet, kreativitet och problemlösningsförmåga. Du upplever mindre stress, irritation och nedstämdhet.


 4. Vinster mot Stress
  Kroppens har ett uråldrigt försvarssystem för att hantera stress. Stress i vår begynnelse handlade om att kunna fly eller fäkta i en livshotande situation. Kroppen frigör därför under stress mer socker och fett ut i blodet för att vara beredd och för att orka möta en utmaning som kräver fysisk ansträngning. Idag handlar vår stress inte om att fly eller fäkta utan mer om en kamp mot klockan och pappershögarna. Kroppen fungerar däremot på samma sätt idag som förr, problemet idag är att vi inte får utlopp för den ansamlade energi n vilket resulterar i förhöjda blodfetter och förhöjt blodsocker vilket såklart inte är hälsosamt på lång sikt. Genom att aktivera kroppen varje dag med något som höjer pulsen och får musklerna att jobba så förbrukar vi den ansamlade energin i blodet och når stora hälsovinster. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0