Har inte tid för träning?

Hittade en jättebra artikel skriven av Camilla Rova.
Hon skriver om att prioritera sin egen hälsa.
Själv har jag testat appen hon nämner "7 minutes workout", funkar jättebra om man orkar med den tråkiga rösten som låter på samma sätt som i runkeeper.

Jag hinner inte till gymmet idag, jag får inte till det, barnen har läxor, jag tar det i morgon… jag börjar på måndag, jag orkar inte idag, det är så stressigt nu…

Hur många ursäkter tror du att det finns för att skjuta upp träningen eller ursäkter som gör att den inte alls blir av? Vi har alla 168 timmar på en vecka och vi disponerar dem såklart väldigt olika, hur skulle din tidsbudget se ut?

1 förslag på en tidsbudget för veckans 168 timmar

  • Sömn 8 timmar x 7= 56 timmar
  • Jobb 8 timmar x5= 40 timmar
  • Laga mat, äta, samtal och läxhjälp till barnen 4 timmar x 7= 28 timmar
  • Serien, filmen, surfandet jag absolut vill göra/se 2 timmar x 7 = 14 timmar

Totalt 138 timmar

168 - 138 ger dig då 30 timmar kvar på din vecka, det vill säga cirka 4 timmar per dag, att göra vad du vill med.

6 tips på snabbträning

1. 15 minuter innan morgondushen eller efter jobbet: Gör ett schema på morgonträning där du först värmer upp med någon pulshöjande aktivitet och sedan fokuserar du på olika muskelgrupper. Exempel måndag: mage och rygg. Tisdag fram/baksida lår och rumpa onsdag: fram/baksida armar (biceps/triceps) och axlar.  osv.

2. Ladda ner en app som hjälper dig att komma igång med korta och snabba pass. Exempel  ”7 minutes workout” som guidar och pushar dig på tid med övningar för hela kroppen.

3. Lunchträning: utmana dina kollegor på lunchen. Boka ett konferensrum eller gör övningarna öppet i lunchrummet. Ett par övningar sätter igång blodcirkulationen och aktiverar musklerna utan att du behöver bli svettig.

4. Gör egen cirkelträning på tid genom att bestämma stationer där du gör olika övningar på cirka 45 sekunder. Exempel på övningar är plankan, hopprep, baksida armar med hjälp av en stol, framsida armar med hjälp av en vattenfylld petflaska. Gör även benböj och sitt mot en vägg i 90 graders vinkel. På det här sättet får du upp pulsen samtidigt som du också tränar styrka. Gör 3 varv med 20 sekunders vila mellan övningarna.

5. Spring uppför trapporna.

6. Gör upphopp eller plankan när det är reklam på tv.

 

Kommentarer
Postat av: mammakero

Vår hälsoinspiratör på jobbet sa en dag, att den tid du INTE lägger på träning när du kan är tid du kommer att använda inom vården då du bli äldre... Oxå ett perspektiv värt att fundera över.

Svar: Har ni också hälsoinspiratör på jobbet? Det är ju toppen med någon som inspirerar och hittar på saker!
Agneta Ärlestig

2014-03-15 @ 17:34:29
URL: http://mammakero.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0