Semmelmuffins

Fettisdagen inföll under påsklovet då vi var i Borgefjäll.
Vår familj tycker att semlor är väl okej, men det räcker med en liksom....
Därför bestämde vi oss för att baka något vi gillade -semmelmuffins!
Vi följde inte riktigt receptet, utan blandade lite riven mandelmassa i muffinssmeten och sedan "pimpade" vi fyllningen med en stor klick nutella!!
Kan tala om att dom blev väldigt goda och det bästa var storleken :)
 
Semlemuffins
12 stora eller 16 mindre
Eller jättemånga mini semlemuffins.  

4 ägg
3 dl socker
100 g smör
1 dl mjölk
4 dl mjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 tsk kardemumma malen (eller hel som du stött)
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och häll på mjölken. Rör ned i äggsmeten tillsammans med de torra ingredienserna. Fyll muffinsformar till 2/3 och grädda i 200 grader ca 12-15 minuter. Låt svalna på galler.
Riv mandelmassa och rör den mjuk med lite mjölk eller grädde. Vispa grädde. Skär en trekantig bit ur toppen på varje muffins och fyll med mandelmassa. Spritsa på grädde och lägg tillbaka ”locket” sikta över florsocker och njut.
 
(Foto: Jag, Linnea och Amanda)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0