Kantareller och getost

Lite kantareller har jag fått i år, men jag är förvånad över att det är så lite? Det har ju varit så blött hela sommaren?
Gjorde goda förrättsmackor en kväll, receptet som inspirerade mig finns längst ner. (Men jag förenklade det väldigt mycket för att passa en vardagskväll. :-)

Toast med honungsgratinerad chèvre och valnötter, med parmarosor på rödlöks- och ruccolabädd

Förbereds dagen innan festdagen

12 portioner

12 brödskivor
25 gr smör
800 gr chèvre
1/2 dl flytande honung
100 gr valnötskärnor
200 gr ruccolasallad
1 rödlök
2 msk olivolja
4 msk balsamvinäger
2 krm grovmalen svartpeppar
12 skivor parmaskinka

Gör så här: 
Ta ut rundlar av brödet och stek dem i smöret tills de fått fin färg.
Placera de stekta brödskivorna på plåt med bakplåtspapper.
Skär 12 skivor av chèvren och skär bort den yttersta kanten på osten.
Placera en ostskiva på varje brödrundel.
Ringla honungen över osten.
Krossa valnötskärnorna grovt och strö över.
Täck med plast och förvara i kyl fram till festdagen.

Blanda olivolja, balsamvinäger och svartpeppar till en dressing.
Förvara lufttätt i kyl fram till festdagen.

Dela parmaskivorna på längden och rulla samman till rosor så att du får 2 rosor från varje skinkskiva. Täck med plast och förvara i kyl fram till festdagen.

Skiva rödlöken tunt och blanda med ruccolasalladen. Förvaras i uppblåst plastpåse i kyl fram till festdagen.

På festdagen: 
Ta fram toastarna ur kylen och värm dem i ugn i 200 grader i ca 15-20 minuter eller tills osten smält.
Blanda under tiden salladen med dressingen och fördela på assietter.
Placera en toast på varje assiett, garnera med parmarosor och servera genast.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0