Nutella Cheesekake


En cheesecake To die for! Den krämiga Nutellan i kombination med den lite salta, frasiga digestivebottnen är gudomligt god. Nötterna blir extra goda när man rostar dem i ugnen. Det ger en godare och härligare smak!

Det går bra att göra kakan i förväg och frysa in den. Ta fram den i god tid så Nutellafyllningen hinner tina före den serveras. Kakan går att förvara i kylskåpet i ca 1 vecka.

Nutellacheesecake

12–14 bitar

Enkel och gudomligt god cheesecake med en krämig Nutellafyllning och rostade hasselnötter.

Garnering: Rostade nötter
100–150 g hasselnötter

Botten
400 g digestivekex

150 g smör, rumsvarmt 

Nutellafyllning
300 g färskost, t ex Philadelphia

2 msk florsocker
400 g Nutella, rumsvarm  

GÖR SÅ HÄR

1. Rostade nötter: Sätt ugnen på 180 grader. Hacka nötterna och lägg dem på en ugnsplåt. Rosta dem mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem kallna på plåten.

2. Krossa digestivekexen och tillsätt smöret i bitar. Smula ihop allt ordentligt med händerna.

3. Tryck ut den smuliga massan i en form med löstagbar kant, 22–23 cm. Ställ den i kylen en stund.

4. Nutellafyllning: Rör ihop alla ingredienserna till en jämn smet och bred ut den på bottnen.

5. Strö nötterna över Nutellafyllningen. Låt kakan stå i kylen i 1–2 timmar före servering. Servera gärna kakan med lättvispad grädde. Den går bra frysa!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0