Passionsfruktstiramisu med jordgubbar
Vår efterrätt på nyårsafton!
(Receptet är för fyra personer)
(Receptet är för fyra personer)
- 4st passionsfrukt
- 2 st äggulor
- 1 dl socker
- 3 hg mascarpone
- vaniljsocker efter smak
- 2 dl starkt kaffe
- 0.5 dl konjak
- 8 st savoiardikex
- 2 dl vispad grädde
- 0.5 dl kakao
- 2 dl jordgubbar
- Vispa äggula och socker fluffigt, blanda i passionsfrukten.
- Blanda ihop äggblandningen med mascarpone och smaka av med vaniljsocker.
- Blanda kaffe med konjak och doppa kexen hastigt.
- Lägg ett lager med kex i botten på ett glas, lägg sedan ett lager med mascarponesmet. Upprepa en gång till och toppa med lite vispad grädde.
- Pudra kakao och garnera med jordgubbar innan servering.
Kommentarer
Trackback