Dragryggen Lögdeälven

(Varning för långt inlägg)

Jag och maken använde en av semesterdagarna till en gemensam heldag ute. 
Vi valde att åka till Drakryggen, Lögdeälven i Bjurholms kommun. (Det finns gott om beskrivningar och kartor på nätet om ni vill besöka stället)
Drakryggen är en av niporna, en naturformation som karaktäriserar landskapet längs älven. Bildades av den mäktiga inlandsisen för många tusen år sedan.
Man kan köra bil nästan enda fram till grillstugan på toppen av Dragryggen om man vill, det gjorde vi. Sedan kokade vi kaffe och njöt av den fina utsikten innan vi vandrade nedåt efter "ryggen" 

Det finns två alternativ för att komma upp och ner till nedre delen av drakryggen. Antingen Ås-vägen eller Himlastegen som är en trappa på 118 trappsteg. Vi provade naturligtvis båda vägarna. ;-)
Maken hade med fiskegrejerna och ville fiska en stund, så jag tog Tassa med mig och utforskade vandringsleden åt båda hållen.
Jag hittade en fin övernattningsstuga och jag blir så glad över att inget har förstörts, utan vårdats fint av alla användare. Vi har mycket fint i de svenska skogarna och ska vara tacksama över allemansrätt och anordnade leder och stugor som sköts om fint.

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På bron till Storforskojan stod den här skapelsen. Vet inte riktigt vad det är, en snidad rot eller nåt? Fin var den i alla fall! :-)
Efter flera timmar utomhus började vi känna oss hungriga. Bestämde oss för att gå tillbaka till toppen och fixa maten där. Vandringen upp efter Drakryggen var brant och lång och ni kan tro att det kändes i både lårmuskler och rumpa när vi väl nådde toppen!
Oj, så bra det smakade med grillade klämmackor och mera kaffe! 
Vädret var inte det bästa, det småregnade bitvis under dagen, men vi var nöjda i alla fall. Man får helt enkelt klä sig efter väder! 
 
<3



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0